|

Alman Başkana sert yanıt

Almanya'da düzenlenen bir Türk şöleninde Alman Başkan "Ankara’daki gelişmelerden endişe duyuyoruz" deyince başkonsolos yavuz Kül, "Alınan tüm önlemler, hukuk çerçevesindedir" diye cevap verdi

Yeni Şafak
12:15 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 13:53 - 27/05/2016 Cuma
Diğer

Taner Tüzün Nürnberg, 26 Mayıs (DHA) Nürnberg Ditip Derneği'nin 15. kez düzenlediği ve dört gün sürecek Kültür Şöleni büyük ilgi görüyor. Üç ayrı büyük çadırın haricinde dışarıda kurulun stantlar dolup taştı. Şölende bir konuşma yapan, Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Dokunmazlıklar ve terörle mücadeleyi kastederek, Ankara'daki gelişmelerden endişe duyuyoruz dedi.



Türkiye bir hukuk devletidir


Başkonsolos Yavuz Kül, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektikten sonra, Vogel'in sözlerine, Türkiye'de terörle mücadele de alınan tüm önlemler Anayasal çerçevede yapılmaktadır. Milletvekillerin dokunmazlıkların kaldırılması da aynı ölçüde değerlendirilmelidir. Alınan tüm önlemler, hukuk çerçevesindedir diye cevap verdi.



Açılış İstiklal Marşı ile başladı


Kültür şöleninin açılışı İstiklal marşımızın ve Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başladı. Serdar Türen'in takdim ettiği programda, Ditib Nürnberg Başkanı Hasan Aslan bir konuşma yaparak, etkinliklerin birlik ve beraberliğe katkı sağladığını söyledi.



Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Ditip Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Göç ve Uyum Konseyi Başkanı İlhan Postaloğlu da birer konuşma yaptılar. Postaloğlu, Madem bizi AB'ye almıyorsunuz, içişlerimize de karışmayın dedi.





#Nürnberg Ditip Derneği
8 yıl önce