|

Alman gazetesi istihbarata sordu, istihbarat cevap veremedi!

Alman gazetesi Tagesspiegel ekibi, Alman istihbarat kurumuna Adil Öksüz’ün saklanılması sorulduğunda “güvenlik” gerekçesiyle bilgi verilmedi. Mahkeme kişinin güvenliğinin korunması amacıyla önlem alındığını gerekçe olarak gösterdi.

Yeni Şafak
13:46 - 19/06/2018 Tuesday
Güncelleme: 16:59 - 19/06/2018 Tuesday
Yeni Şafak
15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden Adil Öksüz'ün Almanya'da saklandığı tespit edilmişti.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden Adil Öksüz'ün Almanya'da saklandığı tespit edilmişti.

Geçtiğimiz hafta Anadolu Ajansı, Adil Öksüz'ün Berlin'de bir evde kaldığına ilişkin bir ihbar almış ve bu ihbarın izini sürmüştü. AA'nın kaldığını iddia ettiği evden görüntüler de yayınlandı. Daha sonra bu iddia tüm Alman basını tarafından doğrulandı, Adil Öksüz'ün Berlin'de kaldığı ifade edildi.

Alman gazetesi
, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kayıplara karışan Adil Öksüz'ün Berlin'de kaldığının bilgisini daha önce Yeni Şafak gazetesi tarafından ısrarla gündeme getirildiğini ancak Alman istihbaratı yetkililerinin bu habere kayıtsız kaldığını yazdı.

Adil Öksüz'ün Berlin'de kaldığı iddiaları güçlenince, Der Tagesspiegel ekibi, Alman istihbaratına ulaşarak iddialarla ilgili açıklama istedi. Ancak Alman istihbaratı 'güvenlik' gerekçesiyle cevap vermedi!

Yeni Şafak’ın 9 Ağustos 2017'de yayınladığı
başlıklı haberde geçen ifadeler şöyle:

  • Adil Öksüz’ün resmi yollardan yurt dışına çıktığına ilişkin bir kayıt yok. Ancak Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgiye göre Öksüz’ün Almanya’da olduğu öğrenildi. Daha önce Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından, Emniyet İstihbarat ile Terör Daire Başkanlıkları ile MİT ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen belgede, iki ayrı kişinin Öksüz’ü, Frankfurt’ta ve Ulm’da gördüğü belirtiliyordu. Edinilen bilgiye göre, Öksüz, Almanya’da geçici oturum talebinde bulundu. Öksüz’ün bu talebini Baden-Württemberg eyaletinde yaptığı belirtildi.



Alman gazetesi istihbarata sordu, istihbarat cevap veremedi!

Alman gazetesi Tagesspiegel ekibi, Alman istihbarat kurumuna Adil Öksüz’ün saklanılması sorulduğunda
“güvenlik”
gerekçesiyle bilgi verilmedi. Mahkeme kişinin güvenliğinin korunması amacıyla önlem alındığını gerekçe olarak gösterdi.
#Ankara
#Adil Öksüz
#Almanya
#MİT
#İstihbarat
#Alman İstihbaratı
#FETÖ
6 years ago