|

Alman oyununun fotoğrafı

Alman İstihbarat Servisi'nin (BND) PKK'ya verdiği destek bir kez daha ispantlandı. Yeni Şafak dün, PKK'lı teröristleri eğitmek için gönderilen Alman ajanlarından birinin TSK tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu. Bugün ise, öldürülen ajan Kevin Joachim'in diğer 6 ajanla Kandil'de çekilen fotoğrafı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
13:41 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:14 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

PKK'lı teröristleri eğitmek için Kandil'e gönderilen 7 Alman ajandan biri, TSK'nın hava operasyonunda öldü. Yenişafak'ın ortaya çıkardığı bu gerçeğin fotoğrafı, bugün Takvim tarafından yayınlandı. Yeni Şafak dün, PKK teröristlerini eğitmek için Kandil'e gönderilen ve TSK tarafından öldürülen Alman ajanın haberini Kandil'de vurulan

başlığıyla yayınlanmıştı. Takvim gazetesi ise, bugünki manşetinde öldürülen ajan Kevin Joachim'in diğer 6 ajanla Kandil'de çekilen fotoğrafını yayınladı.



Cenazenin gönderilmesini Türkiye kabul etmedi


Haberde yer alan bazı detaylar şöyle; PKK kamplarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonlarında bombalar altında ölenlerden biri, bir Alman istihbaratçıydı. Sınır ötesindeki Kandil kamplarında teröristlere eğitim verirken ölen Alman ajan Kevin Joachim'in (22) cenazesi Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürülmek istendi. Türkiye bu işlemi kabul etmeyince Alman gizli servisi, bu operasyon için bir plan geliştirdi. Ajan Joachim, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde PYD'lilere eğitim verdiği sırada hayatını kaybetmiş biri gibi gösterilerek yeniden Türkiye sınırına getirildi.




#alman ajan
#pkk
#kandil
#7 alman ajan
9 yıl önce