|

Alman Yeşiller Partisi HDP için oy topluyor!

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonferans yöntemiyle Türk vatandaşlarına hitap etmesine 'demokrasi ve güvenliğe aykırı' gerekçesiyle izin vermeyen Almanya'da Yeşiller Partisi açık açık HDP propagandası yapıyor. Yeşiller Partisi Başkanı Claudia Roth ve Eş Başkanı Cem Özdemir, sosyal medya hesaplarından kendisinin de oynadığı bir reklam filmi yayınlayarak, "Çevreyi korumak için HDP'ye oy verin" şeklinde skandal bir çağrı yaptı.

Yeni Şafak
16:45 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 17:00 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Almanya'da Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir
Almanya'da Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir

Türkiye'de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım başladı. Her seçim döneminde olduğu gibi, bu dönemde de Avrupa ülkelerinde Türkiye karşıtı hareketlilik son sürat devam ediyor. Almanya'da terör destekçisi HDP'nin propagandasını yapan Yeşiller Partisi, HDP için açık açık oy istedi.

Yeşiller Parti Başkanı Claudia Roth’un kendi sayfasında HDP reklamı yayınlamasının ardından Cem Özdemir de Yeşiller Partisi eş başkanı olarak HDP’ye destek mesajı yolladı.




Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Hamburg’da düzenlenecek zirve sonrasında vatandaşlarla buluşma programına da çeşitli gerekçelerle yasal engel koymuştu.

"Her şey çevre koruması için!"

Türkiye’deki cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için özel olarak hazırladıkları HDP Parti reklamını kendi kişisel Twitter hesaplarından paylaşan Yeşiller partisi eş başkanı Cem Özdemir, videoyu
“Çevreyi korumak için”
mesajıyla paylaştı.
Daha önce Yeşiller Partisinin resmi Facebook Sayfasında Almanya Federal Meclis Başkanvekili Claudia Roth
“Demokrasi, Özgürlük ve Adalet”
için Türk vatandaşların HDP’ye oy vermeleri gerektiğini savunduğu bir video yayınlamıştı.

Almanya ile Türkiye arasındaki yaşanan siyasi krizlerde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Özdemir, PKK destekçisi HDP’ye de destek çıktı.


Türklerin oyunu kaybettiler

  • Almanya’da yapılan genel seçimler sonrası Alman Yeşiller Partisi son 15 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Türk kökenli Alman vatandaşlarının geçmişte desteğini alan Yeşiller Partisi, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı tutumları yüzünden Türk kökenlilerin oylarını da kaybettiğini belirledi.
  • Daha önce Almanya Parlamentosu’nda oylanan 1915 olaylarına ilişkin skandal tasarıda, Cem Özdemir de onay vermişti. 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyan yasa tasarısı, Çerkes asıllı Cem Özdemir tarafından hazırlayıp parlamentoya sunulmuştu.
#Almanya
#Yeşiller Partisi
#HDP
#Cem Özdemir
6 yıl önce