|

Almanya mültecileri geri gönderecek

Almanya’da sığınmacıların ilk ayak bastığı yer olan Bavyera eyaletinin Başbakanı Seehofer, Almanya-Avusturya sınırına gelen sığınmacıları geri göndermeyi de içeren bir dizi önlem alacaklarını belirtti.

Yeni Şafak
12:41 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 12:51 - 9/10/2015 Cuma
AA

Almanya'da sığınmacıların ilk ayak bastığı Bavyera eyaletinin Başbakanı Horst Seehofer, kapasite sınırına geldiklerini belirterek, göçü sınırlandırmak için Almanya-Avusturya sınırına gelen sığınmacıları geri göndermeyi de içeren bir dizi önlem alacaklarını bildirdi.



Almanya'daki hükümetin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı da olan Seehofer, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'ya göçün sınırlandırılmasını isteyerek, Bavyera eyaletinin kapasite sınırına ulaştığını vurguladı.



Almanya Başbakanı Angela Merkel'i sığınmacılara yanlış mesajlar verdiği iddiasıyla eleştiren Seehofer, verilen yanlış sinyallerden dolayı Ortadoğu'daki sığınmacı kamplarında Almanların sığınmacıları istediği mesajının alındığını ve Berlin'deki jestlerin de davet olarak algılandığını savundu.



Merkel'den açıklama yapmasını talep eden Seehofer, Şansölye'nin sığınmacılara yardım edeceklerini, ancak olanakların sınırlı olduğunu söylemesi gerektiğini kaydetti.



Bavyera'nın kaldıracağı yükün sınırına gelindiğini, bundan dolayı eyalet olarak önlemler alacaklarını ifade eden Seehofer, "Sığınmacıların Avusturya sınırından geri gönderilmesi ve yeni gelenlerin Almanya içinde doğrudan başka yerlere aktarılması gibi göçü sınırlandırmaya yönelik kendimizi korumak için önlemler alacağız" dedi.



#Almanya
#sığınmacı
#Horst Seehofer
9 yıl önce