|

Almanya'da cami derneği DEAŞ iddiasıyla kapatıldı

Berlin'de bir cami derneği, terör örgütü DEAŞ'a destek sağladığı gerekçesi ile kapatıldı.

Yeni Şafak
19:01 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 19:10 - 28/02/2017 Salı
AA
Almanya'da cami derneği terör bahanesiyle kapatıldı
Almanya'da cami derneği terör bahanesiyle kapatıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de faaliyet gösteren "Fussilet 33 e.V." adlı cami derneği, terör örgütü DEAŞ'a destek sağladığı ve terör zanlılarının buluşma yeri olduğu gerekçesi ile kapatıldı.



Berlin polisi, dernek yasağının daha önce 15 Şubat'ta yürürlüğe girdiğini, ancak bunun bugün derneğe ait bazı ev ve çalışma yerlerinde yapılan polis operasyonları sebebi ile yeni açıklandığını bildirdi.



Yaklaşık 460 polisin katıldığı operasyonlar kapsamında, 2015 yılından beri Moabit ve Tegel cezaevlerinde tutuklu bulunan bazı dernek üyelerinin hücrelerinin de bulunduğu toplam 24 yerin arandığı, çok sayıda bilgisayar ve dosyaya el konulduğu ifade edildi.



"Terör saldırısı sonrası mercek altındaydı"


Berlin'deki bir Noel pazarına saldırı düzenleyerek 11 kişinin ölümüne ve 50 kişinin de yaralanmasına sebep olan Tunuslu terörist Anis Amri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda terör zanlısının söz konusu cami derneğinde sıkça buluştukları ve burada ağırlıklı olarak Türklerin ve Kafkaslıların radikalleştirildiği belirtilen açıklamada, derneğin Suriye'de terör saldırıları düzenlenmesi için para da topladığı kaydedildi.



Uzunca bir süredir polis kameralarıyla da izlendiği ifade edilen söz konusu derneğin, Moabit semtindeki bazı çalışma yerlerini 1 hafta önce kendisinin kapattığı ve kira sözleşmelerini feshettiği kaydedildi.



Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel, operasyonlarla, insanları birbirine karşı kışkırtan ve şiddet uygulayan insanlara Berlin'de yer olmadığını gösterdiklerini belirtti. Gesiel, "Berlin'de manevi kundakçılara yer yoktur" dedi.



Geisel, tehdit olarak görülen diğer bazı kişi ve kuruluşların da gözlem altında bulunduğunu sözlerine ekledi.



Brandenburg ve Hamburg eyaletlerinde de söz konusu derneğe karşı operasyonlar düzenlendiği, Hamburg'daki bir bankada derneğe ait hesapların incelendiği bildirildi.



#Almanya
#cami derneği
7 yıl önce