|

Almanya'da terör alarmı

Almanya'nın Chemnitz kentinde bir apartman dairesinde patlayıcı madde ele geçirilmesinden sonra terör alarmı verildi. Üç kişiyi gözaltına alan polis, patlayıcı maddeleri koyan zanlının peşinde.

Yeni Şafak
17:42 - 9/10/2016 Pazar
Güncelleme: 14:46 - 9/10/2016 Pazar
Diğer

Almanya'nın Chemnitz kentinde bir aparman dairesinde patlayıcı madde ele geçirilmesinin ardından, yakalanan üç zanlıdan ikisi serbest bırakıldı. Pazar günü nöbetçi hâkim karşısına çıkartılan üçüncü zanlı ise saldırıyı planlarında suç ortağı olmakla suçlanıyor. Saksonya Eyalet Emniyet Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu Suriyeli zanlı hakkında devleti tehlikeye sokan ağır bir şiddet eylemi planladıkları gerekçesiyle soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Bunun yanı sıra bombalı saldırı planladığından şüphelenilen 22 yaşındaki Jabar El-Bakr adındaki Suriyeli zanlının aranmasına Almanya çapında devam edildiği kaydedildi. Polis yetkilileri, yapılan duyurunun ardından edinilen 80 kadar ipucunun değerlendirildiğini bildirdi. Ancak polis, iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından da izlenen zanlının izinin nasıl kaybedildiğine dair bilgi vermedi.



Söz konusu zanlının IŞİD milisleri ile bağlantısının olup olmadığı, yanında silah veya patlayıcı madde bulundurup bulunmadığı da bilinmiyor. Saksonya polis yetkilileri Cumartesi gecesi twitter hesabından "Zanlının aranması çalışmaları sürüyor. Ancak halen nerede olduğunu ve yanında ne taşıdığını bilmiyoruz. Dikkatli olun” açıklamasını yaptı. Chemnitz Merken Tren Garı Cumartesi günü geçici olarak kapatıldı. Zanlının arandığı başkent Berlin'de de Tegel ve Schönefeld Havalimanları'nda da güvenlik önlemleri artırıldı.


#Almanya
#Terör alarmı
#Zanlı
8 yıl önce