|

Almanya’dan yargısız sınırdışı

Almanya ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle İslamfobi’nin tetiklendiği hukuksuz önlemler almaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:19 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Almanya’dan yargısız sınırdışı
Almanya’dan yargısız sınırdışı

Müslümanlara yönelik yaptırımların sürdüğü Almanya’da şimdi de, ülkede yaşayan ve istihbarat tarafından "sakıncalı" olarak tanımlanan şahısların tespiti için çalışmaların başladığı öğrenildi. Son 9 gün içinde ülkede eylem potansiyeli olan ve her an yasadışı örgütlere girme riski olan 100 kişinin tespit edildiği ve bu kişilerden 30’unun Türk kökenli olduğu ortaya çıktı.

YARGI KARARI YOK

Alman istihbaratının hangi yargılarla tespit ettiği bilinmeyen bu 100 kişi herhangi bir yargı kararı olmaksızın sınır dışı edilecek. Bu durumun hukuk ilkeleri ile ne ölçüde örtüşeceği tartışma konusu olurken, Almanya iç kamu güvenliği kurumu sınır dışı eylemlerinin kolaylaştırılması ve bundan sonraki süreçte benzer operasyonların devam edebilmesi için bir yasa üzerinde çalışmaya başladı.

RAKAMLAR ARTACAK

Alman diplomatik kaynaklar, Almanya İçişleri Bakanlığı’nın tespitlerine göre ülkede 950 yasadışı örgüt üyesi şüphelisinin bulunduğunu ancak, Bakanlığın sadece 100 kişinin sınır dışı edeceği bilgisini verdi. Bakanlık yetkilileri ayrıca, 2017’de tespitlerin artacağını ve bu sayıların 5 binleri aşacağını kaydetti.

#Almanya İçişleri Bakanlığı
#Müslümanlar
#İstihbarat
7 yıl önce