|

Almanya'nın PKK politikası değişti

Alman polisinin PKK yandaşlarına karşı ilk kez sertleşmesinin nedenleri tartışılıyor. Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Faruk Şen, Almanya'da PKK'ya karşı bir değişimin olduğunu vurgulayarak, "Almanya yakın zamanda Türkiye'nin istediği PKK'lıları iade edecek" dedi. UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya da polisin müdahalesini olumlu gördüklerini ama asla yeterli bir adım olmadığını ifade etti.

Yeni Şafak ve
10:53 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:10 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Almanya'nın Düsseldorf kentinde gösteri düzenleyen terör örgütü PKK yandaşları polisle çatıştı.
​Almanya'nın Düsseldorf kentinde gösteri düzenleyen terör örgütü PKK yandaşları polisle çatıştı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde gösteri düzenleyen terör örgütü PKK yandaşları polisle çatıştı. Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Faruk Şen, Almanya'da PKK'ya karşı bir değişimin olduğunu vurgulayarak, "Barzani nasıl Irak'ta kaybettiyse PKK’nın da artık Almanya'da at koşturamayacağını söyledi. Şen, Almanya yakın zamanda Türkiye'nin istediği PKK terör örgütü elemanlarının iadesini yapacağını belirtti. Şen, Almanya, Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek için bu şekilde çiçek attığını dile getirdi. PKK yandaşlarına Almanya'da etkinlik imkanı tanınmasını skandal olarak değerlendiren UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya da polisin müdahalesini olumlu gördüklerini ama asla yeterli bir adım olmadığını ifade etti.


Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Faruk Şen, Almanya'da PKK'ya karşı bir değişimin olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

PKK’LILARIN İADESİNİ GÜNDEMİNE ALDI

Türkiye'nin, Almanya'dan PKK terör örgütü elemanların iadesi girişimde bulunduğunu hatırlatan Şen, "Almanya şu ana kadar cevap vermemişti. Şimdi bu işlemleri de tekrar gündeme almaya başladı. Yakın zamanda Türkiye'ye çok az da olsa terör elemanı iade edilirse şaşırmayalım. Almanya Düsseldorf'taki eylemine Kürt mitingi olacağını izin verdi ama kesinlikle PKK bayraklarına ve Abdullah Öcalan'ın posterinin kullanılmasına izin verilmedi. PKK bunların hepsini kullandı ve Alman polisi de yasaklı olana müdahale etti" diye konuştu.


PKK, ALMANYA'DA AT KOŞTURAMAYACAK
Almanya'da PKK'nın belirli dernekleri basılabileceğini ve bunlara yönelik yasak çıkabileceğinin altını çizen Şen, "
Barzani nasıl Irak'ta kaybetti ise PKK da Almanya artık at koşturamayacak. Türkiye bu konuda doğru adımlar atarsa PKK elemanlarının iadesi gerçekleşir. PKK, hem Türklerden hem de Kürtlerden haraç alıyor. Almanya yetkilileri bu haraçların alınmasını önleyecek. PKK'nın televizyon yayınlarına sınır getirecek. O zaman da PKK, Hollanda ve Avusturya'da kendine yer arayacak"
dedi.
ALMANYA, TÜRKİYE'YE ÇİÇEK ATIYOR

Almanya'nın PKK karşı tavır değişikliğinin sebeplerini Şen şöyle anlattı:

"Trump ile Almanya'nın yolları kesişmiyor. Merkel, Amerika'nın Yakın Doğu politikasını ve Trump'ın Trans-Pasifik politikasını desteklemiyor. Almanya Dışişleri Bakanı, FETÖ'cüleri terör örgütü olarak tanımıyor. Almanya FETÖ'yü biraz korumaya alırken, PKK'yı dışlayacak. Almanya hükümeti, Türkiye'ye biraz çiçek atıyor. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Mevlüt Çavuşoğlu ile gayri resmi bir görüşme yaptı. Türkiye doğru adım atarak PKK'nın Almanya'dan temizlenmesini sağlaması gerekir" diye konuştu.

POLİS MÜDAHALESİ OLUMLU AMA YETERLİ DEĞİL

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya da bumerang etkisine işaret etti. Sırakaya, şunları söyledi:

"PKK yandaşlarına Almanya'da bir etkinlik yapabilme imkanı verilebilmesi başlı başına büyük bir sıkıntı. Bu etkinliğe izin verilmesini skandal olarak görüyorum. PKK'yı simgeleyen bez parçaları ile terörist elebaşı Öcalan paçavraları yasak olmuş olmasına rağmen etkinliklerde bunları açarak Almanya'ya meydan okumaya çalıştılar. Polisin müdahalesi ile de bumerang gibi olan terör örgütü yapılanmalarının yaşadıkları ülkenin kolluk görevlerine saldırabileceğini gördük. Bu insanların yaşadıkları ülkenin kamu düzenini bozmak için her an tetikte beklediklerini gördük. Hem yaşadıkları ülkelere karşı hem de bize karşı büyük bir tehditler. Bu yapılar, insanları sindiriyor, haraç topluyorlar. Türkiye'de askerimize saldıran terör örgütüne yandaş topluyorlar. Avrupa devletlerinin her biri bu terör örgütüne karşı sadece şekilsel müdahalenin çok ötesinde terör örgütlerine müsamaha ve müsaade edilmeyecek ortamların oluşturması gerekiyor. İyi terörist, kötü terörist kavramı değil, terörün her türlüsünü ayaklarımızın altında bildiğimiz bir zemine doğru ilerlememiz gerekiyor" dedi.

#Almanya
#PKK
6 yıl önce