|

"Amerika'ya hoşgeldin!" Meksikalı küçük kız

Trump’ın mültecilerle “sıfır hoşgörü” politikası sebebiyle yaşadığı iltica krizini Time dergisi de kapağına taşıdı. Dergi, Amerikan Başkanı Trump’ın mülteci krizine ilişkin tutumunu eleştiren "Amerika'ya hoşgeldin!" yazılı bir kapak yayınladı.

Yeni Şafak
11:43 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 14:49 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Trump’ın 2016 başkanlık seçimlerinde vaatlerinden biri de Meksika sınırında duvar örme fikriydi.
Trump’ın 2016 başkanlık seçimlerinde vaatlerinden biri de Meksika sınırında duvar örme fikriydi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yasadışı yollarla ülkeye girmeye çalışan Meksikalı göçmelere uyguladığı politika sebebiyle eleştiri oklarının hedefinde.

Meksika sınırındaki göçmen çocukların yaşadıklarını fotoğraflayan John Moore'un, son çektiği fotoğraf, Trump hükümetinin yaşadığı iltica krizinin sembolü oldu.

  • Moore tarafından çekilen fotoğraf dünyaca ünlü TİME dergisinin kapağına taşındı. Kapakta yer alan fotoğrafta Trump'ın "Amerika'ya hoşgeldin" diyerek karşıladığı küçük kız çocuğunun ağlaması tüm dünyada yankı buldu.

Trump’ın sıfır politikası

Trump’ın 2016 başkanlık seçimlerinde vaatlerinden biri de Meksika sınırında duvar örme fikriydi. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın tüm savcılıklara yasa dışı geçişlere karşı “ sıfır tolerans politikası” devreye sokmaları emrini verdiğinde ise işin rengi değişti. Yasa dışı göçmenlerin hızla hapse atılmasının önü bu politikaya dayanarak açıldı.

Sıfır tolerans politikası çerçevesinde yasadışı olarak sınırı geçen herkese suçlu muamelesi yapılıyor. Çocuklar ebeveynleriyle birlikte tutuklanamayacakları için ailelerinden ayrılarak kamp ya da yurtlara gönderiliyor. Trump’ın daha önce Twitter hesabında yayınladığı mesajda ise sıfır tolerans politikasını açıklayıcılığı artıyor.

  • “Eğer gerçekten ama gerçekten acınası seviyede zayıf olursanız, ülkenizi milyonlarca kişi istila eder. Ama eğer güçlü olursanız, kalbiniz yoktur. Galiba ben daha ziyade güçlü olmayı tercih ederim. Bu zor bir ikilem” ifadelerini kullanmıştı.
Krizi Japonya'ya taşımıştı

Trump'ın, göçmenlik konusunu ele alınırken, Japonya Başbakanı Abe'ye hitaben, "Şinzo, sizde göçmenlik problemi yok ama istersen 25 milyon Meksikalıyı sana yollayabilirim. İnan bana koltuğu kaybetmen çok uzun sürmez" dediği aktarılmıştı.


#Donald Trump
#Sığınmacı krizi
#TİME
#Meksikalı göçmenler
6 yıl önce