|

Annan ve Denktaş biraraya geliyor

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Faruk Loğoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın 28 Ağustos'ta Avusturya'da yapacakları görüşmede, Annan'dan, yeni bir görüşme sürecinin olabilmesi için gerekli çerçeveyi sağlayacak yeterli zemin oluşturmasını ve bu konuda işaret vermesini beklediklerini söyledi.

Yeni Şafak
23:00 - 25/08/2001 السبت
Güncelleme: 20:18 - 30/04/2016 السبت
Yeni Şafak

Loğoğlu ve beraberindeki Dışişleri heyeti KKTC'den ayrıldı. Heyeti, Ercan Havaalanı'ndan KKTC Dışişleri ve Savunma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Hayati Güven ve diğeryetkililer uğurladı. Loğoğlu, KKTC'den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, KKTC'de Denktaş'ın, gelecek hafta, önce Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu üyesi Günter Verheugen, sonra da Annan ile yapacağı görüşmelere ilişkin çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Çalışmalarda Kıbrıs Türk tarafının, her zamanki yaratıcı, yapıcı yaklaşımını sürdüreceğini belirlediklerini ifade eden Loğoğlu, şunları kaydetti:


"BM Genel Sekreteri'nden, Türk tarafı olarak beklediğimiz, eğer yeni bir görüşme süreci başlayabilecekse, gerekli çerçeve için yeterlibir zemin oluşturmasıdır. Ümidimiz, Avusturya'da yapılacak görüşmede, Genel Sekreter Annan'ın bu konuda bazı ipuçları vermesi, ardından adaya gelecek (Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro) De Soto'nun bu çerçeveyi geliştirmek üzere temaslarda bulunmasıdır.

#KKTC Dışişleri ve Savunma Bakanı Tahsin Ertuğruloğ
#Rauf Denktaş
#BM Genel Sekreteri Kofi Annan
٪d سنوات قبل