|

AÖF ABD'de seçme sınavı yapacak

2017 yılı içinde ABD'de program açmayı planlayan Anadolu Üniversitesi, 16 Ekim tarihinde ABD'nin 3 ayrı kentinde seçme sınavı yapacak.

Yeni Şafak
22:59 - 10/10/2016 الإثنين
Güncelleme: 23:16 - 10/10/2016 الإثنين
AA

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Kuzey Amerika Programları'nın 2017'de açılacağının duyurulmasının ardından ABD'deki sınav tarihleri de belli oldu.



AÖF'nin ABD'deki seçme sınavının, 16 Ekim 2016 Pazar günü Saat 14.00'te Lanham (Maryland), Houston (Teksas) ve New York kentlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.



Anadolu Üniversitesi "AÖF ABD Bürosu"ndan yapılan açıklamada, sınava sadece lise mezunu adayların girmesi gerektiği belirtildi. Sınava nerede girileceğinin, usa.anadolu.edu.tr adresi üzerinden kayıt yapılarak öğrenilebileceği kaydedildi.



Daha önce açıköğretim sisteminde kaydı olup nakil yaptırmak isteyenler ile ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırmak isteyenlerin

adresinden 20-30 Ekim tarihleri arasında kayıt yenileyebilecekleri belirtildi.



Anadolu Üniversitesi'nin programı, liseyi Türkiye ya da ABD'de bitiren ve çalışırken eğitimine devam etmek isteyenler, AÖF'de kayıtlıyken ABD'ye geldiği için öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalanlar ve bir lisans ya da önlisans programı bitirmiş ya da hala okumakta olan ve ikinci bir diplomaya daha sahip olmak isteyenler için önemli bir eğitim fırsatı olarak belirtiliyor.



Programın dönem ücretinin 250 dolar olduğu bildirildi.


#ABD
#Açıköğretim
٪d سنوات قبل