|

Araçlar kullanılırsa etkisiz hale getireceğiz

Ukrayna Devlet Başkanlığı Terörle Mücadele Sözcüsü Lısenko, Donetsk'te Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından hazırlanan askeri geçit töreninin Minsk Anlaşması'na aykırı olduğunu söyledi. Bu kalibredeki silahlar belli bir mesafede olması gerektiği için Minsk Anlaşması ihlal ediliyor. Lisenko" Donetsk şehri hemen cephe hattında bulunduğu için bu silahlar doğrudan belirlenen hattın yakınında bulunuyor. Bu askeri araçlar büyük tehdittir" dedi.

Yeni Şafak
14:38 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:56 - 4/05/2016 Çarşamba
AA
Ukrayna Devlet Başkanlığı Terörle Mücadele Sözcüsü Lısenko, Donetsk'te Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından hazırlanan askeri geçit töreninin Minsk Anlaşması'na aykırı olduğunu gerekirse imha edeceklerini söyledi.
Ukrayna Devlet Başkanlığı Terörle Mücadele Sözcüsü Lısenko, Donetsk'te Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından hazırlanan askeri geçit töreninin Minsk Anlaşması'na aykırı olduğunu gerekirse imha edeceklerini söyledi.

Andrey Lısenko, düzenlediği basın toplantısında, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Donetsk şehrine getirdiği zırhlı askeri araçların tehdit oluşturduğunu belirtti. Lısenko, “Donetsk'e Zafer Bayramı'nda düzenlenecek sözde geçit töreni için askeri zırhlı araç getirilmeye devam ediyor. Bu kalibredeki silahlar belli bir mesafede olması gerektiği için Minsk Anlaşması ihlal ediliyor. Donetsk şehri hemen cephe hattında bulunduğu için bu silahlar doğrudan belirlenen hattın yakınında bulunuyor. Bu askeri araçlar büyük tehdittir" dedi.



Lısenko, bu araçlar arasında T-72 tanklar, 122 ve 152 milimetrelik obüsler, geniş kalibreli silahlar, uçaksavarlar ve füze sistemlerinin bulunduğunu kaydetti.



Araçlar kullanılırsa onları etkisiz hale getireceğiz


Bu durumu günlük olarak Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı yetkililerine bildirdiklerini belirten Lısenko, “Eğer bu işe yaramazsa ve bu araçlar kullanılırsa bu durumda onları etkisiz hale getirmek zorunda kalacağız. Bunun için yeterli rezervlerimiz, gerekli silahlarımız ve araçlarımız var” ifadesini kullandı.



İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet Birliği'nin Almanya karşısında galibiyeti ve savaşın sona ermesi nedeniyle başta Rusya ve eski Sovyet ülkelerinde 9 Mayıs Zafer Bayramı olarak kutlanıyor. Rusya yanlısı ayrılıkçılar 9 Mayıs Zafer Bayramı'nda Donetsk şehir merkezinde zırhlı araçların ve silahların sergileneceği geçiş töreni yapmayı planlanıyor.



#Ukrayna
8 yıl önce