|

Arakan köyleri havadan vuruldu

Burma ordusu, Arakanlı (Rohingya) Müslümanların yaşadığı köyleri savaş helikopterleriyle vurdu. Saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti. Devlet medyası kurbanları “pala ve sopalarla silahlanmış kişiler” olarak tasvir ederken fotoğraflarda ölenlerin arasında çocuklar ve kadınların da olduğu görülüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 02:35 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Hafta sonu yüzlerce Arakanlının yaşadıkları kasabayı terk etmeye zorlandığı bildirildi. Devlet medyasında yer alan haberlerde, cumartesi günü askere pusu kurulduğu, iki personel ve altı saldırganın öldüğü yazıldı. Arakanlıların kendi evlerini ateşe verdiğini ileri sürerek okuyucularının zekasını küçümseyen Burma medyası Arakanlıların, bunu uluslararası yardım almaya çalışmak için yaptıklarını yazdı. İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) yayınladığı 22 Ekim-10 Kasım tarihli uydu görüntüleri ise 430 evin yakıldığını gösteriyor.



NOBELLİ SESSİZLİK


Ülkenin Nobel ödüllü devlet müşaviri Aung San Suu Kyi Rakhine'deki katliam konusunda sessizliğini dikkat çekici bir biçimde koruyor. Suu Kyi, son katliam ve tecavüz olaylarında güvenilir bağımsız soruşturma talep eden diplomatların tekliflerini reddetmişti. Arakan eyaletinde 9 Ekim'de sınır karakollarına saldırılar düzenlenmiş 29 kişi ölmüştü. Hükümet, çatışmalardan Aka Mul Mücahidin örgütünü sorumlu tutmuştu.


#Rohingya
#Arakan
7 yıl önce