|

Arap Birliği: Karar iptal edilsin

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı sonrası Mısır’ın başkenti Kahire’de Arap Birliği Dışişleri Bakanları Olağanüstü Kudüs Toplantısı düzenlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
 Arap Birliği Dışişleri Bakanları Olağanüstü Kudüs Toplantısı düzenlendi
Arap Birliği Dışişleri Bakanları Olağanüstü Kudüs Toplantısı düzenlendi

Toplantının ardından yayınlanan 16 maddelik sonuç bildirisinde, Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıyan kararının “hükümsüz” olduğu belirtilerek, Washington yönetimine kararını iptal etmesi çağrısında bulunuldu. Bildiride, “ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı karar hükümsüzdür, uluslararası hukukun ve BM kararlarının tehlikeli bir ihlalidir, hukuki bağlayıcılığı yoktur” değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD’ye ambargo uygulansın

Tüm ülkelerin, 4 Haziran 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya davet edildiği bildiride, “ABD, Kudüs’e ilişkin kararını iptal etmeli ve uluslararası toplumla birlikte çalışarak, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını taahhüt eden barışçıl bir çözüm aracılığıyla İsrail’i, tüm Filistin ve Arap topraklarındaki işgaline son vermeye zorlamalı” ifadeleri yer aldı. Filistin ve Ürdün’ün talebi üzerine gerçekleşen toplantıda ABD’ye yönelik tek ciddi teklif Lübnan’dan geldi. Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Washington Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına mani olmak için ABD’ye ekonomik ambargo uygulanması çağrısında bulundu.

#Donald Trump
#Mısır
#ABD
6 yıl önce