|

Artık yeter!

İlk kıble Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatan İsrail, siyonist barbarlıkta sınır tanımıyor. İsrail polisi, cuma namazı için Aksa çevresindeki yolları dolduran onbinlerin üzerine gaz bombası yağdırdı. 3 Filistinli hayatını kaybetti, yüzlercesi boğulma tehlikesi geçirdi

Yeni Şafak
04:00 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:07 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu öfkeden korkun
Bu öfkeden korkun

İsrail işgali altındaki Mescid-i Aksa’da 1967’den beri ilk kez geçtiğimiz hafta cuma namazı kılınamadı. Müslümanların ilk kıblesini müminlere kapatmak için her yolu deneyen Tel Aviv, Kudüs’te Aksa’nın giriş kapılarına metal arama cihazları koydu. Bununla da yetinmeyen siyonist kafa, 50 yaş altı Müslümanların kutsal mabede girişini yasakladı. Harem-i Şerif’te dozu günden güne arttırılan zulüm, dünkü cuma namazı sırasında yeni bir boyut kazandı. ‘Yasaklı’ mabede giremeyen ve cuma namazını Aksa çevresindeki yollarda kılan onbinlerce Müslüman, İsrail işgal güçlerinin plastik mermileri, gaz bombaları, copları ve köpekleriyle karşılaştı.

PLASTİK MERMİ YAĞDI

İsrail polisi, Kudüs caddelerinde cuma namazı kılan Müslümanların üzerine gaz ve ses bombaları atınca sokaklar bir anda savaş alanına döndü. Siyonist zulmüne ellerinde taşlarla karşılık vermeye çalışan Filistinli müsülüman gençlere İsrail işgal polisince plastik mermiler atıldı. Başta Selahaddin Caddesi, Vadi el-Coz, Ras el-Amud ile Mescid-i Aksa’nın Aslanlı (Esbat) ve Meclis kapıları olmak üzere Doğu Kudüs’ün pek çok bölgesinde gün boyu devam eden olaylar sonucu 17 yaşındaki Filistinli Muhammed Mahmud Şeref ile birlikte iki müslüman genç daha şehit düştü, 391 kişi de yaralandı. Kafasından yaralanan ve kurtarılamayan gencin ölümüne, Ras el-Amud’daki Yahudi yerleşimcilerin yol açtığı iddia edildi. Polisler, İsrail Meclisi üyesi Arap milletvekillerini de tartaklamaktan çekinmedi.

BİR TÜRK YARALANDI

Kudüs’te yasakları protesto için önceki gece de olaylar meydana geldi. Aksa çevresinde vakit namazını eda eden cemaate saldıran İsrail işgal güçleri, burada bir Türk vatandaşını da yaraladı. Kudüs’ü ziyaret için gelen bir Türk turist kafilesi içinde bulunan Amine Nur Güney (25), akşam namazını kılmak için gittikleri Esbat Kapısı’nda arbedenin ortasında kaldı. İsrail polisinin attığı bir ses bombasının yakınına düşmesi üzerine ayağından yaralanan Güney, hastaneye kaldırılarak tedavi edildi. Kudüs’te bunlar olurken işgal altındaki bölgelerden Batı Şeria’da ise çok sayıda protesto eylemi düzenlendi. Filistinlilere gaz ve ses bombalarıyla müdahale eden İsrail işgal polisi, yüze yakın müslümanın boğulma tehlikesi geçirmesine yolaçtı.

ABBAS:
İsrail’le
ilişkileri
kestik

İsrail’in Kudüs’te uyguladığı devlet terörüne tepki gösteren Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini durduklarını açıkladı. Abbas, İsrail Mescid-i Aksa yasağını kaldırana kadar diplomatik tüm ilişkileri durduklarını açıkladı. Abbas, “El-Aksa Camii için verilen karar iptal edilene kadar İsrail tarafıyla olan bütün temasların her seviyede ertelendiğini ilan ediyorum” dedi.

Siyonist
düşmanı tanımıyoruz

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistinli ulusal ve İslami grupları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarına karşı strateji belirlemek için Mısır veya Lübnan’da toplanmaya çağırdı. Heniyye, Gazze kentindeki Ömer Camii’nde okuduğu hutbede, sözkonusu toplantının Aksa’yı işgal etmeyi amaçlayan siyonist planlara karşı siyaset ve strateji belirlemeyi hedeflediğini söyledi. Arap ve Müslüman ülkelerini Mescid-i Aksa ve Kudüs kentine karşı sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmeye çağıran Heniyye, “Murabıtların (gönüllü muhafızlar) Mescid-i Aksa’nın önünde sürdürdüğü mücadele, İsrail’in Aksa’yı bölmeyi amaçlayan uygulamalarını kırmayı hedefliyor” dedi. İsrail’in Mescid-i Aksa’daki planlarını uygulamasına Hamas’ın izin vermeyeceğini vurgulayan Heniyye, “İsrail’in siyonist plan ve politikalarını reddediyoruz. Halk tüm bu planların başarısız olacağını söylemek için sokaklara dökülmüştür. Planlarınızı uygulamaya koyamayacaksınız” ifadelerini kullandı. İsrail’le ‘tarihi uzlaşı’ projelerini de kabul etmediklerini kaydeden Heniyye, “Yeniden vurguluyoruz. Ne siyonist düşmanla tarihi uzlaşıya evet deriz, ne de onu tanımaya” diye konuştu.


#Mescid-i Aksa
#Kudüs
#Filistin
#İsrail
7 yıl önce