|

Astana öncesi son rapor

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmelerine günler kala Türkiye ve Rusya, sahadaki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

İki ülkenin, Suriye'deki çatışmaların durması için çabaları devam ediyor. Ateşkes çerçevesinde gecikmeli de olsa Lazkiye bölgesindeki yerleşim birimi Rastin'de askeri eylemlerin kesilmesi yönünde anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Ateşkes sürecine katılan yerleşim birimlerinin sayısı bin 135'e yükseldiği raporlara yansıtıldı.



104 GRUP İKNA EDİLDİ


Ankara ve Moskova, Humus, Hama, Halep ve Kuneytra'daki silahlı muhalefet saflarının komutanlarıyla ateşkese katılma görüşmeleri yapıyor. Ankara ve Moskova'nın sahada ikna ettiği silahlı grup sayısı ise raporlara 104 olarak yansıdı.



ABD'ye
davet


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmelerine davet edildiğini söyledi. Lavrov, Moskova'da katıldığı bir programda gazetecilerin, Rusya'nın ABD'yi hangi koşullar altında Astana'ya davet edeceği yönündeki sorusuna, “ABD davet edildi bile” cevabını verdi.









#Astana
#Sergey Lavrov
#ABD
7 yıl önce