|

Avrupa da Guaido'yu tanıdı

Avrupa Parlamentosu, kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıdığını açıkladı.

Yeni Şafak
14:54 - 31/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 15:07 - 31/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Juan Guaido
Juan Guaido

Uluslararası toplum nezdinde Venezüella'yı kimin temsil ettiğine dair kargaşa yaratmaya yönelik bir adım da Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) geldi. AP, oylamaya gidip kabul ettiği kararla aslında resmi konumu Venezüella'daki Ulusal Meclis Başkanlığı olan Juan Guaido'yu 'meşru Geçici Devlet Başkanı' olarak tanıdığını duyurdu. Kararda AB hükümetlerine de tanıma çağrısı yapıldı.

AB liderliğinden Venezüella konusunda güçlü ve birlik içinde pozisyon almasını isteyen karar, demokrasinin yeniden tesisi için seçimler düzenlenene dek Guaido'yu tek meşru geçici devlet başkanı olarak tanınmasını talep etti.


Venezuela'da neler oluyor?

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, ülkenin başkenti Caracas'taki hükümet karşıtı gösterilerde destekçilerine yaptığı konuşmada, "Yönetimin gasp edilmesine son vermek, geçici hükümeti kurmak ve özgür seçimler düzenlemek için resmi olarak Venezuela'dan sorumlu devlet başkanlığı görevini üstlenmeye yemin ediyorum." ifadelerini kullanmıştı. ABD Başkanı Trump da önceki gece, Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıdığını açıklamıştı.


#Avrupa
#Juan Guaido
5 yıl önce