|

Avustralya Başbakanından güvenlik eleştirisi

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Brüksel'de dün düzenlenen terör saldırılarından önce güvenliğin aksadığını söyledi. Turnbull, Belçika'ya gitmeyi planlayan Avustralyalıların kararlarını gözden geçirmelerini istedi.

Yeni Şafak
11:11 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:17 - 23/03/2016 Çarşamba
AA

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Brüksel'de dün düzenlenen terör saldırılarından önce güvenliğin aksadığını söyledi.



Avustralya yayın kuruluşu ABC'ye konuşan Turnbull, Brüksel'deki terör saldırılarına değinerek, ülkesinin sınır güvenlik önlemleri ve iç güvenlik düzenlemelerinin Avrupa'dakilerden daha güçlü olduğunu belirtti.




Belçika'ya gitmeyi planlayan Avustralyalılara uyarı


Turnbull, Avustralya'da terör saldırısı düzenlenmeyeceğine dair garanti veremeyeceğini ancak ülkesinde sınırların korunması ve iç güvenlikle ilgili düzenlemelerin, Avrupa'dan daha iyi olduğunu kaydetti. "Maalesef Avrupa'nın güvenliği saldırılardan önce aksadı" diyen Turnbull, Belçika'ya gitmeyi planlayan Avustralyalıların kararlarını gözden geçirmelerini de istedi.



Öte yandan Avustralya'da ana muhalefetteki İşçi Partisi Başkanı Bill Shorten, "Belçika saldırılarının üzerinden daha 24 saat geçmeden Başbakan'ın Belçikalıların hatalı olduğunu söylemesi için çok erken" diye konuştu.






#Avustralya
#Başbakan Malcolm Turnbull
#Avrupa
#güvenlik eleştirisi
8 yıl önce