|

Avustralya'da hükümetin mülteci politikasına protesto

Avustralya'da binlerce kişi sığınmacıların tutulduğu gözaltı merkezlerinin kapatılması için gösteri düzenledi. Mülteci hakları savunucuları tarafından düzenlenen gösterilere katılan binlerce Avustralyalı, hükümetin mülteci politikalarını eleştiren pankartlar taşıdı.

Yeni Şafak
15:52 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:00 - 30/04/2016 Cumartesi
AA
Avustralya'da hükümetin mülteci politikasını protesto eden binlerce kişi Melbourne'da yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.
Avustralya'da hükümetin mülteci politikasını protesto eden binlerce kişi Melbourne'da yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.

Omid isimli İranlının sığınmacı merkezlerindeki kötü koşullara tepki olarak kendini ateşe vermesinin ardından sığınmacıların tutulduğu kampların kapatılması için gösteriler düzenleniyor.



Canberra, Sydney, Perth, Brisbane Adelaide ve Melbourne kentlerindeki mülteci hakları savunucuları tarafından düzenlenen gösterilere katılan binlerce Avustralyalı, hükümetin mülteci politikalarını eleştiren pankartlar taşıdı.



Melbourne'da düzenlenen gösterideki konuşmalarda, Manus ve Nauru gözaltı merkezinde tutulan sığınmacıların canlarını kurtarmak için kaçtıkları ülkelerden daha kötü şartlarda yaşamak zorunda bırakıldıkları dile getirildi.



"Zor durumdaki insanları görmezden geliyoruz"


Gösteriye destek veren Avustralya Yeşiller Partisi Genel Başkanı Senatör Richard Di Natale, hükümetin mülteci politikalarını sert sözlerle eleştirerek zor durumdaki insanları görmezden gelmekle suçladı. Senatör Natale, "Sadece masum insanlara yüz çevirmiyoruz, çoğu işkence görmüş, bazılarına tecavüz edilmiş, bazıları ailelerinin öldürüldüğünü gören insanlara yüz çeviriyoruz ama daha da kötüsü bizim caydırmaya dayalı bir göçmen politikamız var. Bu da sizin (sığınmacıların) kaçtığınız koşulları, Avustralya'da daha kötü yapacağımız anlamına geliyor, bu bizi işkenceciler haline getirecek." diye konuştu.



Melbourne'da düzenlenen gösteriler kent merkezinde yapılan yürüyüş ve oturma eyleminin ardından sona erdi.


#Avustralya
#Mülteci
#Hükümet
#Protesto
8 yıl önce