|

Avustralya'daki ırkçılar Müslümanlara tahammül edemedi

Avustralya'da her yıl kutlanan 'Avustralya Günü'nde bilboardlara asılan Müslüman iki kızın fotoğrafı, aşırı sağcıların tehditlerinden sonra kaldırıldı.

Yeni Şafak
13:14 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:19 - 18/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Avustralya'da her yıl kutlanan ulusal günde, afişlere asılan Müslüman iki kızın fotoğrafı ırkçıları rahatsız etti. Reklam şirketine yapılan tehditlerden sonra eyalet hükümeti bilboardlardaki fotoğrafları kaldırıldı.



Russia Today'in haberine göre, Avustralya'nın güneydoğusunda bulunan Victoria eyaleti hükümeti, bilboardlara asılan başörtülü Müslüman iki kızın fotoğraflarını kaldırdı. Eyalet sözcüsündan yapılan açıklamada, kararın tepki ve tehditlerden dolayı alındığını açıkladı.



Bilboardlardaki fotoğraflara verilen tepki Victoria Eyaleti Kültür Bakanı Robin Schott tarafından da eleştirildi. Schott, "Zafer olarak gösterilen Avustralyalılar Günü'nün ne olduğunu tekrar sorgulamak gerekiyor. Bu ülkeyi bir araya getiren çok çeşitli ve farklı kültürlerden oluşan insanların toplamıdır" ifadelerine yer verdi.



Irkçılar Müslümanlara karşı yürümüşlerdi


Geçtiğimiz Haziran ayında, Melbourne kentinde İslam ve mülteci karşıtı aşırı sağcı gruplar gösteri düzenlemişti. Gösteride 'Müslümanları istemiyoruz' sloganları atmışlardı.





#avustralya
#Müslümanlar
7 yıl önce