|

Avustralyalı Türkler iki bakan çıkardı

Avustralya’nın Victoria eyaletinde 29 Kasım’da yapılan eyalet seçimlerinde Avustralya İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Adem Kubilay Somyürek ve Hamdi (John) Eren Victoria eyalet hükümetinde bakanlığa getirildi.

Yeni Şafak
08:56 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 06:58 - 4/12/2014 Perşembe
AA
Seçimi kazanarak hükümeti kurma görevini eyalet valisinden alıp göreve başlayan İşçi Partisi lideri ve Victoria Başbakanı Daniel Andrews, kabinesinde Türk kökenli milletvekillerinden 47 yaşındaki Adem Kubilay Somyürek ile 50 yaşındaki Hamdi (John) Eren’e bakanlık görevi verdi.


Hamdi Eren,  Spor Turizm ve Gazi İşleri Bakanı olarak görev yapacak. Victoria parlamentosunda 2002 yılından beri İşçi Partisi milletvekili olarak bulunan Hamdi Eren, 29 Kasım’daki seçimlerde Lara bölgesinden tekrar meclise girmişti.


Yeni kabinede Küçük İşletmeler, Yenilik ve Ticaret Bakanı olan Adem Kubilay Somyürek ise 2002 yılından bu yana Dandenong bölgesinden parlamentoda Üst Meclis Üyesi milletvekili olarak görev yapıyor. Somyürek, seçim öncesinde ana muhalefetteki partisinde gölge bakandı.


Parlamentoya 3 Türk seçilmişti


Victoria eyaletinde yapılan seçimlerde tarihi bir başarıya imza atan Victoria Türk toplumu, ilk kez Victoria parlamentosuna 3 milletvekili birden göndermeyi başarmıştı. Seçimlerin ardından St. Albans bölgesinden milletvekili seçilen Nazlı (Natalie) Süleyman, Avustralya’da milletvekili seçilen ilk Türk kadın olarak tarihe geçerken, Adem Kubilay Somyürek Dandenong bölgesinden, Hamdi Eren ise Lara bölgesinden yeniden meclise girmeyi başarmıştı.


Seçimlerde meclise girmesi beklenen bir başka tecrübeli politikacı Burhan Yiğit’in durumu ise oyların yeniden sayılmasının ardından önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.
#Avustralya
#Victoria
#hükümet
#bakan
#Adem Kubilay Somyürek
#Hamdi Eren
#Türk
9 yıl önce