|

Avusturya'nın mülteci entegrasyon paketi açıklandı

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, iltica talepleri kabul edilen mültecilerin ülkeye uyumunun sağlanması için hazırlanan 50 maddelik entegrasyon paketi açıkladı.

Yeni Şafak
17:59 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:06 - 19/11/2015 Perşembe
AA

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, mültecilere hukuk devleti, demokrasi, eşitlik ve özgürlük konularını içeren zorunlu değerler eğitimi verileceğini açıkladı.



Kurz, Uzmanlar Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Heinz Fassmann ile Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, iltica talepleri kabul edilen mültecilerin ülkeye uyumunun sağlanması için hazırlanan, 50 maddeden oluşan entegrasyon paketini kamuoyuna açıkladı.



Dışişleri Bakan Kurz, mültecilerin topluma uyum sağlamasını ve iş piyasasına girişlerini hızlandırmak istediklerini söyledi. Yıl sonuna kadar 95 bin sığınmacının ülkeye giriş yapmasını beklediklerini anlatan Kurz, bunların yaklaşık 40 binine mülteci statüsü verileceğini ifade etti.



Mültecilere zorunlu değerler eğitimi


İltica başvuruları kabul edilen mültecilere Almanca, pedagoji, hukuk devleti, demokrasi, eşitlik ve özgürlük konularını içeren zorunlu değerler eğitimi verileceğini belirten Kurz, "Ülkemize gelen bu insanlar kötü insanlar değiller ancak onlar çok farklı din, kültür ve değerlerden geliyorlar ve bizim değerlerimizle tanışık değiller. Bizim işimiz ve görevimiz bu insanları değerlerimizle tanıştırmak. Değerlerimize ve bakışımıza saygı duyanlara kapımız açıktır" dedi.



Derslere katılmayanlar cezalandırılacak


Almanca öğrenmek isteyen sığınmacıların ödüllendirilmesini, aşırıcılığın ise cezalandırılmasını öngören pakete göre, sığınmacılara en az 8 saat zorunlu Avrupa değerleri dersi verilecek. Dil ve değerler derslerine katılmayı reddedenler veya derslerin yarısından fazlasına katılmayanlar para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. Toplumun huzurunu bozacak şekilde radikal davranışlar içerisinde olan sığınmacılar ayrıca cezalandırılacak.



Pakete göre, kreşlerde çocukların yanı sıra annelere de dil eğitimi verilecek. Mültecilere iş ve meslek eğitimi sağlanacak, sosyal yardımlar artırılacak, göçmenler bölgelere eşit dağıtılacak.



#Avusturya
#mülteci
#Sebastian Kurz
8 yıl önce