|

Avusturya'nın silah ambargosunu HDP'liler istemiş

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye yönelik tepki çeken oylamasının ardından Avusturya'dan da skandal bir hamle geldi. Parlamento, dün oy birliğiyle Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönünde karar aldı. Terör örgütleriyle başarılı bir şekilde mücadele eden Türkiye'nin hedef alındığı bu kararın arkasında HDP'liler de bulunuyor.

Yeni Şafak
12:30 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 14:28 - 25/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ile Yeşiller Partisi Milletvekili olan HDP destekçisi Berivan Arslan.
HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ile Yeşiller Partisi Milletvekili olan HDP destekçisi Berivan Arslan.

Avrupa Parlamentosu'nun Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2005'te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören karar tasarısının ardından skandal bir karar da Avusturya'dan geldi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine ses çıkarmayan, terör örgütü PKK'ya da göz yuman Avusturya, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönünde karar aldı.



Avusturya Parlamentosu'ndaki 6 partinin ortak kararıyla hazırlanan kararname oy birliğiyle kabul edildi.





PR'ını HDP'liler yaptı

Avusturya Parlamentosu'ndaki kararı duyuran ise HDP'liler oldu. Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Arslan, resmi Twitter hesabı üzerinden Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu açıkladı.







Türkiye'den de yankı buldu

Terör soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı koyularak serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir de kararı 'zafer' edasıyla duyurdu. Pir, "Ve kararname oy birliği ile geçti" ifadesini kullandı.












#Avusturya
#Avrupa Birliği
#Silah Ambargosu
#HDP
7 yıl önce