|

"Azınlık sorunlarının çözümü iki ülkeyi yakınlaştıracak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'daki temasları sürüyor. Batı Trakya Türkleri ile buluşma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rum kökenli vatandaşlarımızın taleplerini, bunlarla diyalog içinde karşılamak için son yıllarda biz çok önemli adımlar attık. Tüm vatandaşlarımız gibi Rum kökenli vatandaşlarımızın da hayat kalitelerini artırmak için çalışmayı sürdürüyoruz. Benzer yaklaşımları Yunanistan'dan beklemenin de hakkımız olduğuna inanıyoruz." dedi.

Yeni Şafak
16:26 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 17:05 - 8/12/2017 Cuma
Diğer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batı Trakya Türkleri etkinliğinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batı Trakya Türkleri etkinliğinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batı Trakya Türkleri ile buluşma etkinliğine katıldı ve Türklere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Batı Trakya'nın dört bir yanından gelen siz değerli soydaşlarımıza, Türkiye'den milletimin selamlarını getirdim.

Yunanistan ile ikili ilişkilerimizin gelişmesi, azınlık sorunlarının çözümünü de kolaylaştıracaktır. Bu sorunların çözümü ise Türkiye ile Yunanistan'ı birbirine daha da yakınlaştıracaktır.

Rum kökenli vatandaşlarımızın taleplerini, bunlarla diyalog içinde karşılamak için son yıllarda biz çok önemli adımlar attık. Tüm vatandaşlarımız gibi Rum kökenli vatandaşlarımızın da hayat kalitelerini artırmak için çalışmayı sürdürüyoruz. Benzer yaklaşımları Yunanistan'dan beklemenin de hakkımız olduğuna inanıyoruz.

(Batı Trakya Türklerine hitaben) Sizlerin, Lozan Anlaşması, Avrupa Birliği müktesabatı ve evrensel insan hakları anlayışına uygun olarak her türlü imkandan yararlanmanızı istiyoruz. Bu çerçevede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarının uygulanmasını bekliyoruz."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Gümülcine
6 yıl önce