|

BAE: Talepler kabul edilmezse yollar ayrılır

Katar krizine ilişkin konuşan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Gargaş, sunulan taleplerin kabul edilmemesinin alternatifinin 'tansiyonun artması değil yolların ayrılması' olacağını söyledi. Taleplerin medyaya sızdırılmasının krizin çözümünü tehlikeye attığını öne sürdü.

Yeni Şafak
13:40 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:57 - 24/06/2017 Cumartesi
Reuters
Diğer
Diğer

Körfez'de devam eden Katar krizine ilişkin Birleşik Arap Emirlikleri'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, taleplerin medyaya sızdırılmasıyla arabulucuların krizi çözme şansını tehlikeye attığını söyledi.

Gargaş'a göre, aralarında Türk askeri üssünün kapatılması, Al Jazeera televizyonunun yayınına son verilmesi gibi taleplerin olduğu listenin kabul edilmemesi halinde yollar tamamen ayrılacak.

Gargaş yaptığı açıklamada, Arabulucuların Katar krizini çözme ihtimali, taleplerin medyaya sızdırılmasıyla tehlikeye atıldı. Katar'ın Arap ülkelerinden gelen talepleri kabul etmemesi alternatifinin 'tansiyonun artması değil yolların ayrılması' olacağını söyledi.

Kriz 5 Haziran'da patlak vermişti

Sürpriz bir şekilde 5 Haziran'da aniden patlak veren Katar krizinde, dün yeni bir perde açıldı. Küçük Körfez ülkesine tecriti başlatan Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, bu kez 13 maddelik bir talep listesiyle Doha yönetiminin kapısını çaldı.

Katar yanıta hazırlanıyor

Katar Dışişleri Bakanlığı, 13 maddelik listenin ellerine ulaştığını ve yakın zamanda resmi cevabı ileteceklerini açıkladı. Açıklamada, "Katar, kendisine iletilen talep belgesine uygun bir cevap vererek Kuveyt'e iletmek için belgeyi, içerdiği talepleri ve bu taleplerin dayandığı temelleri inceliyor. Katar, mevcut krizin çözülmesi yönünde çaba harcayan Kuveyt'e minnettardır" denildi.

#Katar
#BAE
7 yıl önce