|

Balkanlarda korkutan kıvılcım

Makedonya Meclisinde, Arnavut partisi BDI'den Talat Caferi'nin meclis başkanının seçilmesinin ardından Makedon milliyetçileri meclisi bastı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:27 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Balkanlarda korkutan kıvılcım
​
Balkanlarda korkutan kıvılcım ​

Batı Balkanlar’ın uzun süredir siyasi krizle mücadele eden ülkesi Makedonya’da, seçimde hiçbir siyasi partinin tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu elde edememesi ülkeyi kaosun eşiğine getirdi. Önceki gece Arnavut partisi BDI’den Talat Caferi’nin meclis başkanı seçildiği oturumda içeri giren maskeli bir grup milletvekili ve basın mensuplarını rehin alıp darbetti. Makedon milliyetçisi İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) üyelerinin darp ettiği 3’ü milletvekili, 22’si polis toplam 100 kişi tıbbi yardım için hastahanelere başvurdu.


TÜRKİYE, BM VE
NATO UYARDI

Makedonya’da yaşananlara Türkiye, BM, NATO ve AB sessiz kalmadı. Türk Dışişleri Bakanlığı, siyasi krizden kaygı duyulduğunu belirterek, “Siyasi parti temsilcilerini sağduyuya ve sorunlara diyalogla çözüm bulmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı. BM yaşananlara ilişkin, demokratik kurumlara ve halkın seçilmiş temsilcilerine yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu bildirdi. NATO ve AB’den yapılan açıklamalarda demokratik süreçlere saygı ve itidal çağrısı yapıldı.

#Balkanlar
#Türkiye
#BM
#NATO
7 yıl önce