|

Bangladeş'te 100 yılın felaketi

Bangladeş'te Muson yağmurlarının neden olduğu aşırı yağışlar nedeniyle büyük bir sel felaketi yaşanıyor. 9 gündür devam eden sel felaketinde şu ana kadar 51 kişi hayatını kaybederken, 3,3 milyon vatandaşın selden etkilendiği ifade edildi.

Yeni Şafak
13:54 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:07 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Muson yağmurları nedeniyle Bangladeş'te son yüz yılın en büyük sel felaketi yaşanıyor.
Muson yağmurları nedeniyle Bangladeş'te son yüz yılın en büyük sel felaketi yaşanıyor.

Bangladeş’te Muson yağmurların neden olduğu aşırı yağışlar ve akıntıya karşıdan gelen nehir suların neden olduğu sellerde 51 kişi hayatını kaybetti.

9 Ağustos'ta başlayan sel kısa süre içerisinde 26 tane ili sular altına aldı. Ülkenin Kuzey ve Orta bölgesinde yaşayan 3,3 milyon insan selden etkilendi. Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlık Sekreteri Golam Mostafa, yaptığı açıklamada, selden etkilenenler için şimdiye kadar 1599 tane barınakları açıldığını ve yaklaşık beş yüz bin kişi barınaklara taşındığını söyledi.

Sel sularının binaların içine dolması sonucu bölgelerde 2640 tane okul kapatıldı. Binlerce ev hasara uğradı.

Son 100 yılın en büyük seli

Sel Tahmini ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, yaşananlar ülkedeki en büyük sel felaketi. Sel felaketi, daha önce 1988 ve 1998 yılında yaşanan yağış rekorunu kıracak noktaya geldi. Ülkede 60 noktada suyun yükselişi nehirleri de etkiledi. Ülkedeki birçok nehirdeki suların yükseldiği belirtiliyor.

  • Yağışlar ülkeyi etkiliyor
  • Ülkedeki ovaların büyük bir kısmının denizden yüksekliğinin 9 metreyi geçmemesi nedeniyle her yıl yağışlı mevsimlerde ırmakların kabarmasıyla ovalar sular altında kalıyor.




#Bangladeş
#Sel felaketi
#Muson yağışları
7 yıl önce