|

Bangladeş'te terör saldırısının şüphelisi öldürüldü

1 Temmuz'da Bangladeş'in başkenti Dakka'da gerçekleşen saldırının ardından opearsyon düzenleyen polis saldırının şüphelisi 1 kişiyi öldürdü. Şüphelinin yakalanması için bir eve operasyon yapan polis çıkan çatışmada şüpheliyi ölü olarak ele geçirdi.

Yeni Şafak
13:16 - 3/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:00 - 3/09/2016 Cumartesi
AA

Bangladeş'te başkent Dakka'nın Gülşen diplomatik bölgesindeki bir restorana düzenlenen saldırının şüphelilerinden biri öldürüldü.



Terörle Mücadele Birimi yetkilisi Monirul İslam, restorana düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren militanları eğittiği sanılan Murat isimli bir şüphelinin Dakka'nın Mirpur semtinde öldürüldüğünü belirtti.



İslam, şüphelinin, eşyalarını almak için geldiği kiralık evinin önünde güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldüğünü ifade etti.



Şüpheliyi yakalamak için ev sahibinden bilgi alarak baskın yaptıklarını söyleyen İslam, adamın polise ateş açtığını ve iki polis memurunu bıçakla yaraladığını ifade etti.



İslam, 27 Ağustos'ta emniyet güçlerinin Dakka yakınındaki Narayangganj bölgesinde iki katlı bir eve baskın düzenlediğini ve 3 şüpheliyi öldürdüğünü açıklamıştı.



Dakka'da 1 Temmuz'da Holey Artisan restoranına düzenlenen saldırıda içerideki 33 kişi rehin alınmıştı. Saldırganlarla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, 30 polis yaralanmıştı.



Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 6 saldırgan öldürülmüş, 1 saldırgan gözaltına alınmış, 13 rehine kurtarılmıştı. Saldırganların 20 rehineyi öldürdüğü kaydedilmişti.



Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Bangladeş yönetimi ise DAEŞ'in ülkede bulunmadığını, saldırının başka bir örgüt tarafından yapıldığını ileri sürmüştü.



#Bangladeş
#Saldırı
#Polis
#Şüpheli
#1 Temmuz saldırısı
8 yıl önce