|

Barzani’nin PKK’sı terör estiriyor

Peşmerge Kerkük’ten kaçarken, Barzani’nin kente soktuğu PKK’lı teröristler, Irak ordusu ve Türkmenlerle sokak çatışmalarına girdi. Kentte PKK'lı sayısının bin 200'ü bulduğu söyleniyor. Peşmergeye ait zırhlı araçların üzerinde PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının da yer aldığı görüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:41 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Kerkük’e yerleşen PKK’lı teröristler, Irak merkezi güçlerine silahlarıyla karşı koymaya çalıştı.
Kerkük’e yerleşen PKK’lı teröristler, Irak merkezi güçlerine silahlarıyla karşı koymaya çalıştı.

Kerkük’te PKK’lı teröristlerin Peşmerge güçlerine destek verdiği ortaya çıktı. Bölgeden gelen ilk görüntülerde, Peşmergeye ait zırhlıların bulunduğu alanda PKK’lıların silahlarla konuşlandığı görülüyor. Irak ordusunun operasyon için düğmeye bastığı Kerkük’te terör örgütü PKK’lıların Peşmerge güçlerinin yanında kent merkezine yığınak yaptıkları ortaya çıktı. Bölgede çekilen görüntülerde PKK’lı teröristlerin ellerindeki silahlarla kent merkezine indikleri görülüyor.


PKK’YI ESKİ VALİ KERİM KENTE YERLEŞTİRDİ

PKK’lı teröristler, Peşmerge güçlerinin zırhlılarıyla kentte görüntülendi. Bölgede terör örgütü PKK’ya ait bayraklar da kent merkezinde görülüyor. Daha önce Irak Parlamentosu tarafından görevden alınan Kerkük Valisi Necmettin Kerim tarafından kente sokulan PKK’lılar Peşmergelerle birlikte hareket ediyor.

TERÖRİSTBAŞININ FOTOĞRAFLARI ELLERİNDE

Peşmergeye ait zırhlı araçların üzerindeki terörsitlerin ellerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları da yer alıyor. Görüntüler, PKK’nın Kerkük’teki varlığını da doğrular nitelikte. Dakuk’a girmeye çalışan PKK’lı teröristler ise Türkmen Cephesi güçleri tarafından engellendi.

#PKK
#Peşmerge
#Kerkük
7 yıl önce