|

Barzani'den bağımsızlık çıkışı

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Peşmergenin terör örgütü DEAŞ'tan aldığı bölgelerden çekilmeyeceğini söyledi. Barzani ayrıca, "Bağdat'ta düzenlediğimiz son ziyarette Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı konusunu açık bir şekilde konuştuk" dedi.

Yeni Şafak
17:38 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:44 - 16/11/2016 Çarşamba
Diğer

IKBY Başkanı Barzani, IKBY bölgelerinden çekilmeme konusunda ABD'yle anlaşmaya varıldığını belirterek "Peşmerge güçleri, IŞİD militanlarından alınan bölgelerden geri çekilmeyecek" dedi.


IKBY Başkanı Barzani, 'Kürdistan bölgelerinden çekilmeme konusunda ABD'yle anlaşmaya varıldığını' söyledi. Barzani ayrıca, "Bağdat'ta düzenlediğimiz son ziyarette Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı konusunu açık bir şekilde konuştuk" dedi.



Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kentindeki Peşmerge güçleriyle bir araya gelen IKBY Başkanı Mesud Barzani, daha sonra kameralar karşısına geçti.



"Peşmerge güçleri, DEAŞ militanlarından alınan bölgelerden geri çekilmeyecek" diyen Barzani, Rudaw Türkçe'nin aktardığına göre, ABD'yle bu konuda anlaşmaya vardıklarını da söyledi.



'Bağdat ile konuştuk'

IKBY bölgesinin bağımsızlığını ilan etmemesine de değinen Barzani, "Bağdat'ta düzenlediğimiz son ziyarette Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı konusunu açık açık konuştuk" dedi. Barzani, Bağdat merkezi hükümetiyle anlaşamamaları halinde bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini de belirtti.


#IKBY
#Irak
#Bağdat
#Peşmerge
#Barzani
#Bağımsızlık
7 yıl önce