|

Barzani'den 'çatışmayı başlatan taraf olmayın' açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Kerkük'teki gerilimde Peşmerge'ye çatışmayı başlatan taraf olmamaları talimatı verdiği belirtildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:43 - 16/10/2017 Pazartesi
Barzani'den 'çatışmayı başlatan taraf olmayın' açıklaması
Barzani'den 'çatışmayı başlatan taraf olmayın' açıklaması

Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkan Barzani, tüm Peşmergelere savaşı başlatan taraf olmamaları talimatı verdi." ifadelerini kullandı.

Hawrami, Barzani'nin olası bir saldırıda ise Peşmerge'nin kendisini savunması için her türlü gücü kullanmasına yeşil ışık yaktığını kaydetti.

HENÜZ ÇATIŞMA ÇIKMADI

Peşmerge komutanı, Kerkük kentinde Peşmerge ve harekete geçen Iraklı güvenlik güçleri arasında henüz herhangi bir çatışmanın çıkmadığını, ateş açılmadığı takdirde çatışmaya girilmemesi talimatı aldıklarını söyledi.

Kerkük'ün batısındaki Mekteb Halid Cephesi'nin Peşmerge komutanlarından Albay Behçet Ömer Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada Iraklı güvenlik güçlerinin kentin güneyinden ilerlemeye başladığını ancak henüz herhangi bir çatışmanın çıkmadığını ifade etti.

Selim, Peşmerge'nin kentin güney, güneybatı ve batı bölgesinde konuşlandığını, ateş açılmadığı takdirde çatışmaya girilmemesi talimatı aldıklarını söyledi.

Irak devlet televizyonunun çatışmaya girilmeden kentin geniş bölümünde kontrolün Iraklı güvenlik güçleri tarafından sağladığı yönündeki haberine ilişkin Selim, "Böyle bir durum söz konusu değil, henüz mevzilerimizi bırakmadık." dedi.

#Irak
#Kerkük
#Peşmerge
7 yıl önce