|

Basayev: Bu savaşı bitiremezsiniz

Çeçen Komutan Şamil Basayev, ABD yönetiminin, 11 Eylül'deki terörist saldırılar sebebiyle Usame Bin Ladin'e karşı, kesin bir delil olmaksızın savaş hazırlığında olduğunu belirterek, "ABD, kendi siyasetinin hatalarını ve yanlış hesaplarını, Afganistan halkına ödetmeye teşebbüs etmektedir. Savaşı başlatırsa, bir gün gelecek başlattığı şeyi bitirmek isteyecektir. Bugün, askeri ve teknolojik güç Amerika'ya ancak geçici başarı getirir. Ama sonuç çok farklı olabilir. Amerika'nın var veya yok oluşu gündeme gelebilir. Tarihin bir imparatorluklar mezarlığı olduğunu hatırlayalım" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 20:02 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Basayev, dünya müslümanlarına, Afgan halkının yanında yer almaları, Afganistan'a karşı haksız saldırganlığı destekleyen hükümetlerine karşı sivil itaatsizlik eylemi yapmaları ve saldıran tüm ülkelerin mallarını boykot etmeleri çağrısında bulundu.



Mashadov Moskova'ya elçi atadı


Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "barış masasına oturulması'' çağrısının ardından, Moskova ile görüşmelerde bulunmak üzere bir temsilci atadı. Mashadov'un sözcüsü, "Putin'in yeni önerilerinin ardından, yüzyılların birikimi olan anlaşmazlıkları ve askeri operasyonu, barışçı yollardan sona erdirebilmek amacıyla görüşmeler başlatabilmek için gerçek şans bulunduğunu" söyledi.




#Çeçen Komutan Şamil Basayev
#ABD
#Aslan Mashadov
#Afganistan
#11 Eylül saldırısı
23 yıl önce