|

Başbakan Yıldırım: İddialı hedeflerimiz var

Başbakan Yıldırım Güney Kore'nin başkenti Seul'de iş adamlarına yaptığı açıklamada, "Türkiye-Kore arasındaki tarihi bağlar ve dostluğu çok önemsiyoruz. Ticari ortaklığımız ise ne yazık ki bunu yansıtmıyor, iddialı hedeflerimiz var" dedi.

Yeni Şafak
14:57 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 15:45 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım Güney Kore'de.
​Başbakan Binali Yıldırım Güney Kore'de.

Başbakan Binali Yıldırım Güney Kore'nin başkenti Seul'de iş adamlarına hitap etti. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Her iki ülkenin geleceği için büyük projelere imza atacağız. Güney Kore bugün kişi başı milli geliri 30 bin dolara ulaşmış, gelişmiş bir ülke. OECD ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranını yakalayan ülke Türkiye'dir. Büyüme oranının yüksek olması demek, o ülkede iş fırsatlarının artıyor olması demektir. Bu yüzden Kore firmalarının Türkiye'ye yatırım yapması bizi memnun ediyor.

Küresel anlamda taahhüt işleri yapan belli başlı 250 firmadan 40 tanesi Türk firması. Koreli firmaların Türkiye'de daha fazla yatırım yapması ve işlerini büyütmesi sadece Türkiye'nin ihtiyacı açısından değil, aynı zamanda Türkiye'yi çevreleyen 4 saatlik uçuşlar yıllık 30 trilyon dolarlık gayri safi hasılaya sahip bir coğrafyada iş imkanı ve fırsatı anlamına da geliyor. Bu bakımdan Türkiye, bölgesel anlamda iş yapmak için ideal bir yer.

Türkiye, alt yapıda, üretimde orta ve yüksek teknolojilere yönelik ciddi kararlar alan ve destekleyen bir ülke konumunda.




Önümüzde büyük fırsatlar, iddialı hedeflerimiz var. Türkiye-Kore arasındaki tarihi bağlar ve dostluğu çok önemsiyoruz. Ticari bağlar ne yazık ki bunu yansıtmıyor. 7 milyar doların altında bir ticaret hacmine sahibiz. Hem miktar olarak bu çok düşük, hem de burada denge de bozulmuş vaziyette.






#Binali Yıldırım
#Seul
#Güney Kore
6 yıl önce