|

Başbakan Yıldırım: Türkiye kimliğinizle gurur duyun

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'da "Memleket Sevdalıları 'Evet' Diyor" programında yaptığı konuşmada, "Her birinizin, çok yüksek özgüvene sahip olmasını özellikle istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti kimlik ve pasaportlarınızı gururla taşımanızı istiyorum. Siz, kahraman bir ecdadın torunlarısınız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:50 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:58 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın Oberhausen kentinde düzenlenen mitingde konuşuyor.
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın Oberhausen kentinde düzenlenen mitingde konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'da "Memleket Sevdalıları 'Evet' Diyor" programında vatandaşlara hitap etti.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



"Asla yalnız değilsiniz. Sizin arkanızda Türkiye var, aziz Türk milleti var. Türkiye'nin kalkınma tarihi yazılırken sizin ortaya koyduğunuz fedakarlıklar tarihe altın harflerle yazılacaktır. Yarım asır boyunca burada çok büyük mücadeleler verdiniz. Bir yandan gurbet hasretiyle mücadele çabası harcadınız bir yandan da kültürünüzü özünüzü korumak için büyük mücadele verdiniz. Bizler sizin için ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz.



15 yılda AK Parti Türkiye için büyük adımlara imza attı. Biliyorsunuz pasaport harçları çok çok yüksekti, indirin dediniz indirdik.





Değerli kardeşlerim, Almanca'yı Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz. Türkçe'yi de unutmayacaksınız. Çocuklarınızın yurt ve yüksek öğretim programlarında burs payını artıracağız. Yurt dışından gelen öğrencilerimizin üniversite katkı paylarını da biz ödüyoruz. Bununla bitmedi, burada alınan mahkeme kararlarının Türkiye'de de etkili olması için çalışmaları tamamladık. Buradaki mahkemelerde sizinle ilgili alınan kararlar, Türkiye'de de geçerli olacak.



"Özgüven sahibi olmanızı istiyorum"


Her birinizin, çok yüksek özgüvene sahip olmasını özellikle istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti kimlik ve pasaportlarınızı gururla taşımanızı istiyorum. Siz, kahraman bir ecdadın torunlarısınız. Siz, coğrafyasında, barışın, kardeşin, gücün merkezi haline gelen Türkiye'nin vatandaşlarısınız.



15 Temmuz'da milletimiz, hükümetimiz dik durdu. Vatandaşlarımız, darbecilere darbeyi vurdu. 250 vatandaşımız kahramanca şehit oldu, Allah mekanlarını cennet etsin. Dünyanın tüm mazlumlarının duaları, o gece Türk milletinin üzerindeydi. Biz, Türkiye'de bayrağımızı indirtmedik, ezanımızı dindirtmedik.



"Türkiye olarak onları rahatsız etmeye devam edeceğiz"


Dost bildiğimiz bazıları darbe gerçekleşmediği için hayal kırıklığına uğradı, siz onları çok iyi bilirsiniz.



Bazıları DEAŞ'la mücadele ediyoruz diyor, sadece sözde mücadele ediyorlar. Biz, DEAŞ'la Fırat Kalkanı ile mücadele ediyoruz. Terörü de terör destekçilerini de, teröre göz kırpanları da Türkiye olarak rahatsız etmeye devam edeceğiz. Türkiye, parmak sallamayla korkutulacak bir ülke değildir.



Bu sistem CHP'yi de değiştirecek, hiç merak etmeyin. Onlar yenilikten, değişimden, reformdan korkuyorlar, onun için 'hayır' diyorlar. Bugüne kadar CHP'nin neye 'evet' dediğini gördünüz. Nerede bir hayırlı iş varsa, o işin arkasında CHP'nin 'hayır'ı var. Dün de 'hayır' dedi, bugün de 'hayır' diyor. Yanına HPD'yi de katmış, koro halinde 'hayır' türküsünü birlikte söylüyorlar. İkisine de hayırlı olsun. Hatta bölücü terör örgütleri de bu koroya katılmış gibi gözüküyor. Hatta bölücü terör örgütleri diyor ki 'Evet çıkarsa biz biteriz.' 'Evet' çıkacak, siz de biteceksiniz."














#Binali Yıldırım
#Almanya
7 yıl önce