|

Batı medyası 7 Haziran öncesi kinini kustu

Yarın gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesi Batı medyası AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olan saldırgan tavrını arttırdı. Seçimi sadece "Erdoğan referandumu" olarak lanse eden New York Times, Fetullah Gülen'in savunuculuğuna soyundu. Diyarbakır'daki patlama da Batı medyasının gündeminde geniş yer buldu. Demirtaş'tan böyle bir açıklama yapılmamasına rağmen CNN "HDP patlamayı Erdoğan ve AK Parti yaptı " bilgisini geçti.

Yeni Şafak
14:04 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:07 - 6/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

7 Haziran 2015 genel seçimlerine saatler kala Batı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye olan saldırgan tavrı artarak devam ediyor.



The NewYork Times'da yer alan haber yarın yapılacak olan seçimi bir referandum olarak gösteriyor. On yıldan fazladır gücüne güç katmak için her türlü yola başvurduğunu söyleyerek tüm gerçekleri çarpıtan gazete bu seçimin Türkiye halkının Erdoğan'a "evet" yahut "hayır" diyeceği bir referandum olduğu şeklinde bir değerlendirme yapıyor.



Erdoğan'a Putin benzetmesi yapılmasının yanı sıra, Fetullah Gülen'in bir numaralı savunuculuğuna soyunan The NewYork Times, paralel yapının Erdoğan ve AK Parti hükümetine düzenlediği operasyonları birer iddiadan ibaret sayarak hükümetin güçlenmek için siyasi rakip olarak paralel yapı ile çatıştığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "artık yoldan çıktı" ifadesinin kullanan gazete, hem Erdoğan'ın diktatör olduğunu iddia etti, hem de dünya üzerinde hiçbir lidere bu kadar hakaret etmemiş olan Batı'nın iki yüzlülüğü bir kez daha gözler önüne serdi.



Kinlerini kustular


Dün HDP mitingi sırasında meydana gelen patlama dünya basınında geniş yer buldu. Guardian, Daily Mail, Deutsche Welle gibi dünyaca ünlü birçok kanal ve gazete patlamaya geniş yer verdi.



CNN "Türkiye'deki seçim mitinginde patlama" başlığı ile verdiği haberde; Kürtlerin yoğun yaşadığı kentte patlamanın meydana geldiğini, 2 kişinin öldüğü 100 kişinin yaralandığı belirtilirken HDP destekçiliği ile patlamanın arkasında AK Parti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunun öne sürüldüğünü belirtti.





#batı medyası
#HDP
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#new york times
#CNN
9 yıl önce