|

Batı'dan FETÖ'ye karşı ilk ses

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hükümetin bu darbe girişiminde 'Gülencilerin' yer aldığına ilişkin açıklamalarını kabul etmekte bir zorluk yaşamıyorum" diye konuştu. Diğer Avrupa ülkeleri ve ABD'nin tutumu ise yaşananlara ilişkin çelişkilerini sürdürüyor.

Yeni Şafak
09:15 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:22 - 30/07/2016 Cumartesi
Diğer

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türk halkının sokaklara çıkarak 15 Temmuz darbe girişimini önlemesini ve ardından tüm siyasi partilerin bir araya gelerek sivil iradeye sahip çıkmasını, “Türk demokrasisi rüştünü ispat etmiştir” sözleriyle ifade etti.



Hürriyet'in haberine göre; Richard Moore yaşananları şöyle değerlendirdi:



“Hükümetin bu darbe girişiminde Gülencilerin yer aldığına ilişkin açıklamalarını kabul etmekte bir zorluk yaşamıyorum” diyen Moore, Gülen örgütünün İngiltere'deki faaliyetleri konusunda delile dayalı bilgilerin sağlanması durumunda tereddüt etmeden işbirliği yapacaklarını kaydetti.



Tereddütsüz işbirliği yaparız

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başsağlığı dileklerimi iletmek için gittiğimde Sayın Genel Müdür, Londra'daki Gülencilerin durumunu dikkatime getirdi. Ben de kendisine bu konuyu ciddiyetle ele alacağımızı ilettim. Eğer Türkiye, Gülen hareketiyle ilintili kuruluşların yasadışı faaliyetlerde bulundukları, demokratik kurumları yıkmaya dönük girişimler yaptıklarının ortaya çıkarılması konusunda bizimle çalışırsa o zaman tabii ki tereddütsüz işbirliği yaparız."



Almanya'nın bakışı halen 'çelişki'

Diğer Avrupa ülkeleri ve ABD ise FETÖ'ye karşı çelişkili tutumlarını devam ettiriyor.










#Richard Moore
#İngiltere
#Darbe girişimi
#FETÖ
8 yıl önce