|

Beyaz Saray’da Kore alarmı

ABD Senatosu bugün Kuzey Kore brifingi için Beyaz Saray’da olağanüstü toplanıyor. Trump yönetimi, ordu yetkililerinin de katılacağı toplantıda Kuzey Kore’ye karşı askeri seçenekleri senatörlerle paylaşacak. ABD’nin Kore yarımadasına gönderdiği USS Michigan adlı nükleer denizaltı Busan’daki donanma üssüne ulaşırken Kuzey Kore ağır silahlarla tarihinin en büyük askeri tatbikatını yürütüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:40 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Beyaz Saray’da Kore alarmı
​Beyaz Saray’da Kore alarmı

ABD Başkanı Donald Trump ilk 100 günlük icraatları arasında en iddialı ve sembolik adımı atarak ABD Senatosu'nu bugün Kuzey Kore brifingi için Beyaz Saray’da olağanüstü topluyor. Basına kapalı ve gizli olarak yapılacak toplantının Beyaz Saray’da düzenlenmesi dikkat çekti. Kongre üyeleri gizli brifingleri genelde Kongre’deki ofislerinde veya Kongre binasında mevcut güvenlikli salonlarda alıyorlar. Olağandışı toplantı, Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze teknolojisi geliştirmesine karşı Trump yönetiminin ciddiyet ve kararlılığını gösterme amaçlı olarak yorumlanıyor.

ASKERİ STRATEJİ PAYLAŞILACAK

Senatörleri, Savunma Bakanı James Mattis ve Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bilgilendirecek. Brifingin zamanlama bakımından da Washington ile Pyongyang arasındaki iplerin son derece gergin olduğu bir zamana denk gelmesi ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Kuzey Kore’ye karşı askeri seçenekleri senatörlerle paylaşacağı yorumlarına neden oldu. Nitekim bakanlardan sonra ABD ordusundan üst düzey yetkilililerin de senatörlere Kuzey Kore ile ilgili askeri strateji konusunda brifing vereceği bildirildi.

B
M’YE YAPTIRIM ÇAĞRISI

ABD Başkanı Donald Trump, pazartesi günü BM’ye Kuzey Kore’ye yaptırım hazırlama çağrısı yaptı. BM Güvenlik Konseyi üyesi 15 ülkenin BM temsilcilerini Beyaz Saray’da ağırlayan Trump, “Kuzey Kore dünyaya gerçek bir tehdit teşkil ediyor” dedi. “Kuzey Kore büyük bir problem ve bunu nihayet çözmek durumundayız” ifadelerini kullanan Trump, “Onlarca yıldır görmezlikten gelindi ancak bu problemi çözme vakti geldi” şeklinde konuştu.

#ABD
#Donald Trump
#Kuzey Kore
#BM
7 yıl önce