|

Bild'den 'Atatürk'lü 'hayır' propagandası

Alman Bild gazetesi, Türkçe ve Almanca yayınladığı haberde "Atatürk olsa hayır derdi" ifadeleri ile hayır propagandası yaptı. Yurt dışı Türklerinin kullanacakları oylar referandumun kaderini belirleyebileceği ifade edilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hadsiz eleştirilerde bulunuyor.

Yeni Şafak
11:27 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:51 - 27/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Avrupa 'Hayır' propagandasını sürdürüyor.
Avrupa 'Hayır' propagandasını sürdürüyor.

Avrupa 'hayır' propagandasını tüm hızı ile sürdürüyor. Bild gazetesi bugün tam sayfa "Atatürk olsa Hayır" derdi başlığı ile çıktı.



Avrupa 16 Nisan referandumu konusunda saldırgan tavrını değiştirmeden devam ediyor. Söz konusu haberde algı operasyonuna devam eden Alman gazete Bild'in bugünkü sayısında Türkçe ve Almanca olarak "Atatürk olsa hayır derdi" başlıklı bir haber yayınlandı.



Almanya'da yaşayan 1,4 milyon kadar Türk seçmenin oy kullanacağı gerçeği Avrupa'yı endişeye sürüklerken yurt dışı Türklerinin kullanacakları oylar referandumun kaderini belirleyebileceği ifade edilen, söz konusu haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren ifadelere yer verilirken "Atatürk olsaydı hayır derdi" başlığı atıldı.




Gazete Türkiye'yi tehdit etti


Söz konusu haberde, anayasa referandumunun "Hayır" ile sonuçlanması durumunda kaos ortamına sürüklenecek olduğunu öne sürdü.



Haberde, Yeşiller partisi milletvekili Özcan Mutlu, "Eğer anayasa reformu reddedilirse, Haziran 2015 seçimlerinden sonra ne olduysa, aynen tekrarlanacaktır: İktidar partisi genel seçime gitmek ve böylece mecliste anayasayı değiştirebileceği çoğunluğu elde etmek için elinden geleni yapacaktır – korku ve baskı yaymak da dahil olmak üzere.







#Almanya
#Bild
#Referandum
7 yıl önce