|

Bir SMS ile bin yıllık kardeşliği yaşatın!

DAEŞ'in kontrolü altındaki Musul'un kurtarılması için başlatılan dev operasyon kararlılıkla sürdürülürken, Türk Kızılayı kış ayları için anlamlı bir yardım kampanyasına imza attı. Yardımseverler, 'Musul' yazıp 2868'e bir SMS göndererek, 10 liralık bağışta bulunabilecek.

Yeni Şafak
09:35 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak
Türk Kızılayı, vatandaşları "Uzat elini, Musul da senin yurdun​" çağrısıyla davet ediyor.
Türk Kızılayı, vatandaşları "Uzat elini, Musul da senin yurdun​" çağrısıyla davet ediyor.

Suriye'deki iç savaş boyunca Halep, İdlib ve Madaya'ya yardım kampanyaları düzenleyerek, bölgedeki acıları biraz olsun dindirmeye çalışan Türk Kızılayı, Türkiye'deki yardımseverlerin yardımlarını bölgeye ulaştırmaya devam ediyor.



Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in ele geçirmiş olduğu Musul'a yönelik olarak dev operasyon geçtiğimiz hafta başlatılmıştı. Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması için başlatılan operasyonda Irak ordusu, Peşmerge ve Türkiye'nin eğittiği Ninova Muhafızları ilerleyişini sürdürüyor.



Bu kapsamda Musul'da DAEŞ zulmü altındaki siviller için Türk Kızılayı, ses getirecek bir yardım kampanyası başlattı. Musul ve Telafer'de iki milyon masum insanın kışın, özellikle beslenme ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığı proje hayata geçirildi.



  1. Buna göre yardımda bulunmak isteyenler 'Musul' yazıp 2868'e göndererek, 1 SMS karşılığında 10 liralık bağışta bulunacak.
"Uzat elini, Musul da senin yurdun"

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, resmi Twitter hesabı üzerinden yardım kampanyasını duyurdu. "Uzat elini, Musul da senin yurdun" ifadeleriyle yardımseverlere seslenen Kınık, kampanyanın detaylarını paylaştı.













#Musul
#Türk Kızılayı
7 yıl önce