|

Birleşik Arap Emirlikleri'nden kara harekatı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
20:25 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 18:27 - 7/02/2016 Pazar
AA

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver bin Muhammed Karkaş, BAE'nin başkenti Abu Dabi'de, Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, BAE'nin DAEŞ'le mücadeledeki tutumunun sabit olduğunu vurguladı.



BAE'nin tutumunun her zaman net olduğunu belirten Karkaş, "DAEŞ'le mücadele için Irak'ta Sünnilerin de içinde olduğu, bir kenara itilmedikleri siyasi bir harekete ihtiyaç var. Ayrıca örgüte karşı operasyonları karadan güçlerle desteklemek gerekli" dedi.



Karkaş, DAEŞ'e karşı savaşan güçlere destek verdiklerini yineleyerek, "ABD liderliğinde DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle destek vermeye hazırız" ifadesini kullandı.



Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri de uluslararası koalisyon ile beraber IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduklarını bildirmişti.







#BAE
#Birleşik Arap Emirlikleri
#DAEŞ
8 yıl önce