|

Bizi DEAŞ’tan Türkiye kurtardı

Terör Örgütü DEAŞ’ın Halep kentine bağlı Türkmen köyü Burakatı’yı işgal etmesi üzerine köylerini terk etmek zorunda kalan Yasin Muhammed ailesi yaşam 6 yıllık yaşam mücadelesini Yeni Şafak’a anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 02:49 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
6 çocuğu ve eşiyle 3 yıl mülteci kamplarında yaşayan Yasin Muhammed ve ailesi, Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde DEAŞ'tan temizlenen köyüne döndü.
6 çocuğu ve eşiyle 3 yıl mülteci kamplarında yaşayan Yasin Muhammed ve ailesi, Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde DEAŞ'tan temizlenen köyüne döndü.

Köylerinin 2 sene boyunca cephe hattında kaldığını söyleyen Muhammed, "Köyümüz bir ÖSO'nun bir DEAŞ'ın eline geçiyordu. Sonunda köyümüz tamamen DEAŞ'ın kontrol altına girince biz de çareyi köyümüzü terk etmekte bulduk" dedi.

10 AKRABAMI KATLETTİLER

"6 çocuğum ve eşimle birlikte Türkiye sınırındaki mülteci kaplarına yerleştik" diyen Muhammed şöyle devam etti: "Köyümüzü tahliye ederken Türkmen olduğumuz için DEAŞ akrabalarımı katletmeye başladı. Köyden çıkamayalım diye de köy çevresine mayın döşedi. 10 akrabam DEAŞ kurşunları ve mayınlar yüzünden hayatını kaybetti. 25 sene yaşadığım köyümü terk ederek kendi ülkemizde mülteci konumuna düştüm."

Türkiye sınırındaki birçok kampta kalarak yaşama mücadelesi verdiklerini söyleyen Muhammed, "Bu sırada köyümüzden kötü haberler geliyordu. Akrabalarım dışında köyümüzde yaşayan diğer Türkmenler de DEAŞ tarafından katlediliyordu" diye konuştu.

DEAŞ GİDİNCE GERİ DÖNDÜK

3 sene mülteci kamplarında yaşadıklarını ve Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde köylerinin DEAŞ’tan temizlendikten sonra döndüklerini anlatan Muhammed, "TSK köyümüzde DEAŞ’ın döşemiş olduğu mayınları da tek tek temizleyerek güvenli bölge haline getirdi. Biz de köyümüzü yeniden inşa etmeye başladık. Yavaş yavaş bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi. 

#Türkiye
#Suriye
#DEAŞ
7 yıl önce