|

BM barışgücü askerlerine saldırıyı kınadı

Mali'de barışgücü askerlerinin öldürülmesine tepki gösteren BM Genel Sekreteri Ban, saldırıyı kınadı. Ülkede Nisan 2013'ten bu yana 42 barışgücü askerinin öldürüldüğü, 166'sının da yaralandığı bildirildi.

Yeni Şafak
23:17 - 2/07/2015 четверг
Güncelleme: 21:36 - 2/07/2015 четверг
AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mali'de BM barış gücü askerlerine düzenlenen saldırıyı kınayarak sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını istedi.



BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Timbuktu bölgesinde BM barış gücü askerlerine (MINUSMA) kurulan pusu sonucu Burkina Fasolu 6 askerin öldüğü, 5 askerin de yaralandığı kaydedildi.



Açıklamaya göre Genel Sekreter Ban, barış gücü askerlerine saldırının uluslararası hukukun ciddi biçimde ihlali olduğunu bildirerek, sorumluların bir an önce tespit edilip yargı önüne çıkarılmasını talep etti.



Kurbanların yakınlarına ve Burkina Faso Hükümeti'ne taziyelerini sunan Ban, saldırının BM'nin Mali halkına destek verme kararlılığını zaafa uğratamayacağını ifade etti.



Açıklamada, son saldırıyla MINUSMA'nın göreve başladığı 25 Nisan 2013 tarihinden bu yana ülkede öldürülen barış gücü personeli sayısının 42'ye, yaralananların sayısının da 166'ya çıktığı belirtildi.



Son saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiğine ilişkin net bilgi olmadığı bildirildi.

#Ban Ki-mun
#MINUSMA
#Burkina Faso
#barışgücü askerleri
9 лет назад