|

BM Suriyeliler için yeni kampanya başlattı

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Suriyeli mültecilere yapılan gıda yardımının kesintisiz devam etmesi için dünya genelinde,72 saatlik online yardım kampanyası başlattı.

Yeni Şafak
20:06 - 3/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 20:09 - 3/12/2014 Çarşamba
AA

Dünya Gıda Programı'ndan yapılan açıklamada, WFP'nin kaynak yetersizliği nedeniyle gıda yardımını askıya almasının ardından gerekli 64 milyon doları bulmak ve yardımların kesintisiz devam etmesi için 72 saatlik dünya genelinde online bir kampanya başlattıkları belirtildi.


Bugün başlayan kampanyaya destek vermek isteyen dünya genelindeki yardımseverler bağışlarını "wfp.org/forsyrianrefugees" linkinden ve "wfp.org" adresinden yapabiliyor. Açıklamada ayrıca kampanyayı desteklemek isteyenlere, Twitter ve Facebook'taki profil fotoğraflarını, "Suriyeli sığınmacılar için birer dolar" kampanyasını temsil eden görsellerle değiştirmeleri teşvik ediliyor. Kampanya için profil görselleri wfp.org/forsyrianrefugees adresinde bulunuyor.


WFP İcra Direktörü Ertharin Cousin yardımseverlere çağrıda bulundu ve küçük bağışların Suriyeli mülteciler için çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:


"1 dolar bile fark yaratabilir. Biz diyoruz ki: Sizin için 1 dolar, onlar için can simidi. Biliyoruz ki insanlar umursuyor, biz de Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu bu küçük meblağı bağışlayarak umursadıklarını göstermelerini istiyoruz. Gereken, 64 milyon kişiden sadece 1'er dolar."


Suriye acil durum operasyonları için kaynak ihtiyacı içinde olan WFP, 1 Aralık Pazartesi Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Mısır'da yaşayan yaklaşık 1.7 milyon Suriyeliye yönelik uyguladığı gıda yardımını askıya almak zorunda kaldığını açıklamıştı.


Bugüne kadar WFP Türkiye'deki kamplarda yaşayan Suriyeli sığınmacılara gıda ihtiyaçlarını karşılamaları için WFP/Kızılay e-gıda kartı vermiş ve bu karta her bir aile üyesi için WFP tarafından aylık 60 lira yüklenmişti.


WFP açıklamada ayrıca bu kartlar olmadan birçok ailenin kış aylarının da etkisiyle açlıkla karşı karşıya kalacağının altını çizdi. WFP, gerekli miktarın toplanması halinde aralık ayında gıda yardımına vakit kaybetmeden devam edeceğini de kaydetti.

#birleşmiş milletler
#yardım kampanyası
#gıda yardımı
#suriye
9 yıl önce