|

Bölgedeki sorunları biz bize çözelim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Görüşmede Ruhani, “Büyük bölgesel güçler birlikte hareket edebilirse, Irak ve Suriye’deki sorunlar da dış güçlere gerek kalmadan çözüme kavuşturulur” diyerek işbirliği çağrısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 27/11/2016 Pazar
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, Ruhani ile Tahran'daki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde buluştu.
Çavuşoğlu, Ruhani ile Tahran'daki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde buluştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye ile Irak'ta istikrarın tahsis edilmesi için Türkiye ile daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. Ruhani, Tahran'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, “Bugün bölgemizde kritik bir durum yaşanıyor. Sorunların çözümünde Tahran ve Ankara'nın işbirliği ve istişaresi fark yaratabilir” dedi.



TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ESAS


Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, “Büyük bölgesel güçler birlikte hareket edebilirse, Irak ve Suriye'deki sorunlar da dış güçlere gerek kalmadan çözüme kavuşturulur” diye konuştu. Çavuşoğlu'nun temasları kapsamında yapılan görüşmelerde, Irak ve Suriye başta olmak üzere iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarının hafifletilmesine çalışıldığı belirtildi. IRNA'nın haberine göre, Çavuşoğlu, “Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ve ulusal birliğinin korunması hem İran ve Türkiye'nin hem bölgesel barış ve istikrarın çıkarınadır” diye konuştu.



ZARİF'LE DE GÖRÜŞTÜ


Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Cevad Zarif'le de biraraya geldi. Başkent Tahran'daki Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen basına kapalı görüşmede, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.


#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#İran
#Hasan Ruhani
7 yıl önce