|

Brunei Sultanı'ndan 50. yılında gösterişli kutlama

Güneydoğu Asya'nın petrol ve doğalgaz zengini ülkesi Brunei'nin Sultanı Bulkiye'nin tahta çıkışı tam bir ay boyunca kutlanacak. Bulkiye altın kaplama arabasının üzerinde taşındı.

Yeni Şafak
11:47 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 11:54 - 8/10/2017 Pazar
Brunei Sultanı Hasan el-Bulkiye ve eşi Kraliçe Saliha.
Brunei Sultanı Hasan el-Bulkiye ve eşi Kraliçe Saliha.

Brunei Sultanı Hasan el Bulkiye gösterişli bir törenle başkent Bandar Seri Begavan'da tahttaki 50. yılını kutluyor. Toplam 21 pare top atışının eşlik ettiği resmi etkinlikte Sultan Bulkiye altın kaplama arabasının üzerinde taşındı.

40 milyar
dolar
servetiyle en zengin kişilerinden olan
Brunei
Sultanı Hasan el Bulkiye, tahta çıkışının 50'inci yılında 2 bin kişiye görkemli bir ziyafet verdi.
Güneydoğu
Asya'nın petrol ve
doğalgaz
zengini ülkesi Brunei'nin Sultanı el Bulkiye'nin tahta çıkışı tam bir ay boyunca kutlanacak.

Her şey altın işleme

Yerel basının aktardığına göre, yaklaşık 2 bin özel konuğun katıldığı dev ziyafette avizeler, masalar, sandalyeler ve yemek takımları bile altın işlemeliydi. Her konuğa ayrı bir garson hizmet etti.

ALTIN KAPLI ARAÇLA GİRDİ

Sultan ve eşi Saliha, yemeğe altın ve pahalı taşlarla süslü elbiselerle katıldı. Çift, salona altın kaplama araçlarla girdi. Saraydaki dinleyicilere konuşan el Bulkiye "Kralın sorumluluğu halka aittir ve halk kralın sorumluluğundadır" dedi. "Kral ve halk birlikte ulusun güvenini tutar" ifadelerini kullandı.

BRUNEİ'DE SEÇİM YOK
Sultanlıkla yönetilen Brunei'de seçim yapılmıyor. Herhangi bir hoşnutsuzluk, sıfır vergi, sübvansiyonlu
konut
, ücretsiz
sağlık
hizmetleri ve
eğitim
de dahil olmak üzere cömert hükümet politikaları ile gideriliyor. 71 yaşındaki sultan, kutlamalara kubbesi altın olan 1800 odası bulunan saraydan halka hitap ederek başladı.
  • Ekim 1967'de sultanlık tacını giyen 71 yaşındaki dünyanın en zengin liderlerinden Sultan, İngiltereKraliçesi II Elizabeth'in ardından en uzun süre tahtta kalan kişi unvanına sahip.
#Brunei
#Hasan el Bulkiye
7 yıl önce