|

Bu gerçek bir intifada

Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniye , Batı Şeria ve Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri, "gerçek bir İntifada" (Başkaldırı) olarak nitelendirdi. Heniye, Filistin yönetiminden de İsrail ile güvenlik işbirliğini durdurması çağrısında bulunarak, "Ortak bir Filistin tavrı olmalı" dedi.

Yeni Şafak
09:18 - 10/10/2015 السبت
Güncelleme: 09:42 - 10/10/2015 السبت
AA

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniye , Batı Şeria ve Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri, "gerçek bir İntifada" (Başkaldırı) olarak nitelendirdi.



Heniye, Gazze'nin batısındaki Filistin Camisinde verdiği cuma hutbesinde, "Yaşananlar, bir halk hareketinden ya da geçici bir çarpışmadan ibaret değil, bilakis gerçek bir intifadadır" diye konuştu.



İslam dünyasına, "Batı Şeria ve Kudüs'teki İntifada'nın" siyasi ve mali anlamda desteklenmesi için bir güvenlik ağı oluşturulması çağrısında bulunan Heniye, "Bu genç nesil öncülüğünde yürütülen bir İntifada. İsrail, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve Aksa'nın yıkımı için yaptığı planları uygulamaya elverişli bir ortam bulduğunu zannetti ancak bu devrim ve İntifada karşısında hayrete düştü. Batı Şeria ve Kudüs'teki bu başkaldırı, Filistin'in ve esirlerin kurtuluşu, mültecilerin geri dönmesi içindir" ifadesini kullandı.



"Gazze, acı, ambargo ve komplolara rağmen Batı Şeria ve Kudüs'teki İntifada'nın arkasında duruyor" diyen Heniye, "Gazze, İntifada'ya girmek için son derece hazır. Gazze ne stratejik konumunu terk edecek, ne de Batı Şeria'yı yalnız bırakacak, tüm boğmalara rağmen Batı Şeria ve Kudüs halkına desteğini sürdürecek. İntifada, kurtuluşa giden tek yoldur" dedi.



Heniye, Filistin yönetiminden de İsrail ile güvenlik işbirliğini durdurması çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:



"Müzakereler İsrail ile ABD kararıyla durduruldu. Öte yandan müzakerelerin durması ve Filsitin halkı ile direnişin kucaklanması için de ortak bir Filistin tavrı olmalı. Hamas, birlik ve beraberliğin, Filistin uzlaşısının güçlenmesi ve bölünmenin son bulması için çalışacak."



Zuhri: Netanyahu'nun tehdidi İsrail'in suçlarını ortaya çıkarmada başarılı olunduğunun delili


Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu'nun sosyal medya tehdidi, İsrail'in suçlarını ortaya çıkarmada başarılı olunduğunun delilidir" ifadeleri kullanıldı.



Açıklamada ayrıca, söz konusu tehditlerin sosyal medya kullanıcılarının "gurur kaynağı" olduğu, verilecek cevabın ise bu yöntemin yoğun bir şekilde kullanılmaya devam edilmesi olduğu kaydedildi.



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün düzenlediği basın toplantısında, "Esas operasyonlarının kışkırtıcı sosyal medya hesapları ile Filistin medyasına karşı yapılması gerektiğini" söylemişti.






#Hamas
#İsmail Heniye
#Gazze
٪d سنوات قبل