|

Büyükelçi göstericiyi sürükledi

Kanada'nın Dublin Büyükelçisi Kevin Vickers, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen bir töreni protesto etmek isteyen ayrılıkçı göstericiye müdahale etti. Vickers, tören alanına giren ve "Bu bir hakarettir" diye bağırmaya başlayan ayrılık yanlısı protestocuyu kollarından tutarak sürükledi ve tören alanının dışına çıkardı.

Yeni Şafak
09:32 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 09:47 - 27/05/2016 Cuma
AA

Kanada'nın Dublin Büyükelçisi Kevin Vickers, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen bir töreni protesto etmek isteyen ayrılıkçı göstericiye müdahale etti.



İrlanda'da, 1916 yılında "Paskalya Ayaklanması" olarak bilinen ve İrlanda'nın İngiltere'den bağımsızlığını sağlayan ayaklanmada 125 İngiliz askerinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Dublin'deki Grangegorman askeri mezarlığındaki törene İrlanda Dışişleri Bakanı Charlie Flanagan ve İngiltere'nin Dublin Büyükelçisi Dominick Chilcott da katıldı.



Törene katılanlar arasında bulunan, 59 yaşındaki Kanada'nın Dublin Büyükelçisi Vickers, tören alanına giren ve "Bu bir hakarettir" diye bağırmaya başlayan ayrılık yanlısı protestocuyu kollarından tutarak sürükledi ve tören alanının dışına çıkardı. Kameralara da yansıyan olay sırasında Vickers'ın müdahalesinin ardından Dublin polisi protestocuyu gözaltına aldı.



Kevin Vickers 2014 yılının Ekim ayında Kanada parlamentosuna yapılan silahlı saldırı baskınına da müdahale etmişti. Polislik geçmişi de olan Vickers, parlamentodaki olayda saldırgana üç kez ateş etmişti.






#Kevin Vickers
#Kanada
#Dublin
8 yıl önce