|

ÇEÇENLER GUDERMES'İ ELE GEÇİRDİ

Çeçenistan'ın Rusya tarafından tanınmayan Devlet Başkanı Aslan Mashadov, 400 kişilik Çeçen mücahidin Gudermes'e düzenlediği saldırıda kentin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2001 Salı
Güncelleme: 20:49 - 20/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Mashadov, AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, Çeçenistan'ın ikinci büyük kenti olan Gudermes'in kontrolünün tamamen ellerinde olduğunu söyledi. Kentin polis kaynaklarının İnterfaks'a verdikleri bilgiye göre, Çeçenler, hükümet binalarını, Rus birliklerinin karakollarını ve polis merkezlerini ateşe tuttular. Başkent Grozni'deki yıkım dolayısıyla hükümet binalarının büyük bölümü Gudermes'te bulunuyor. Rusya'nın RIA haber ajansı, güvenlik güçlerine dayandırdığı haberde, ağır silahlı 400 kadar "çok iyi organize" Çeçen savaşçının Gudermes'e saldırı düzenlediği duyuruldu. Rusya genelkurmay başkanlığı ise saldırıyı yalanladı.



Rus general öldürüldü


Çeçen mücahitlerin Grozni yakınlarında vurduğu helikopterdeki 2 generalle 8 albayın öldüğü bildirildi. Kuzey Kafkasya yetkilileri, olayda hayatını kaybeden generalin adının henüz bilinmediğini belirtti. Rus helikopterinin düşürülmesini üstlenen Çeçen komutan Şamil Basayev'e yakınlığıyla bilinen Çeçenleri sözcüsü Movladi Udugov, Argun'da 10 Rus askerinin bir intihar saldırısı sonucu öldüğüne değindi. Udugov, "Çeçen birliklerinin, dün sabah Gudermes'e girdiğini ve bir Rus askeri karargahını ele geçirdiklerini" kaydetti. Udugov, kentte çatışmaların sürdüğünü söyledi. Bu arada Udugov'un, çatışmaların Grozni'nin birçok yerinde devam ettiğini de açıkladığı belirtildi.


#Çeçenistan
#Rusya
#Aslan Mashadov
#Gudermes
23 yıl önce