|

Cenevre'de ABD'nin skandal Kudüs kararına tepki eylemi

İsviçre'nin Cenevre kentinde, ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıma skandalına karşılık 500 kişilik bir grupla protesto eylemi düzenlendi.

Yeni Şafak
18:45 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 19:09 - 9/12/2017 Cumartesi
AA
Cenevre'de 500 kişiyle ABD'nin skandal Kudüs kararı protesto edildi.
Cenevre'de 500 kişiyle ABD'nin skandal Kudüs kararı protesto edildi.

ABD’nin Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararı, İsviçre'nin Cenevre kentinde gösterilerle protesto edildi.

Cenevre merkezli Uluslararası İnsan Hakları ve Kalkınma İttifakı Derneği'nin öncülük ettiği gösteriye, İsviçre Müslümanlar Ligi, İsviçre Tunus Toplumu Derneği başkan ve üyeleriyle yaklaşık 500 kişi katıldı.

İsviçre'deki Türk toplumunun ellerinde Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdığı Cenevre şehir merkezindeki gösteri 2 saat sürdü.

"Terörist Trump" pankartları

"Siyonist İsrail", "Kudüs Filistin'in başkentidir" ve "Terörist Trump" yazan döviz ve pankartlar açan göstericiler, "Yaşasın Filistin" , "Filistin'in başkenti Kudüs'tür", "Terörist İsrail", "Terörist Netanyahu" sloganları attı.

Uluslararası İnsan Hakları ve Kalkınma İttifakı Derneği Başkanı Ender Demirtaş, yaptığı açıklamada, "İsviçreli Müslümanlar olarak Trump'ın kararını kabul etmiyoruz. Biz bugün meydanda Filistin'in başkentinin Kudüs olduğunu tüm dünyaya haykırdık. Aynısı İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan da istiyoruz. Kudüs sonsuza kadar Filistin'in başkenti olacaktır." dedi.

Demirtaş, Filistin davasına inanan herkese, İsrail ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Gösteri olaysız sona erdi.

#ABD
#Cenevre
#Kudüs
6 yıl önce